La Tertúlia Politica es pregunta si estem preparats per afrontar un temporal com el Glòria

Estem preparats per afrontar un temporal com el Glòria? La Tertúlia Política de Vilassar Ràdio va aplegar, aquest dimarts al vespre, els portaveus de les cinc formacions polítiques amb representació municipal a l’Ajuntament de Vilassar de Mar per mirar de donar resposta a l’enunciat. Tots van coincidir en què aquesta mena de problemes vinculats a la força de la natura necessiten solucions supramunicipals  i que cal, des de ja, buscar respostes urgents als problemes de mobilitat del Maresme que se centren, com sempre, en la línia de tren de Rodalies.

Àngel Font, en representació del Govern municipal format per ERC-Gent x Vilassar de Mar, Javi Martín, de Junts x Vilassar, Elena López, en nom de Babord, Ana Santos per part del PSC i Juan Díaz de Ciutadans van coincidir en traslladar les més sinceres felicitacions als treballadors municipals, a la Policia Local, a Vilassar Ràdio i al servei de premsa de l’Ajuntament per, van dir, “l’excel·lent feina feta durant el temporal Glòria”.

Sens dubte, el temporal més greu que ha patit la costa catalana en els darrers anys ha fet estralls a la nostra comarca. A Vilassar de Mar, per exemple, el nostre consistori ha valorat en 2,6 m d’euros els danys ocasionats per la llevantada.

Per a Juan Díaz, el Govern municipal hauria d’haver estat, potser, més proactiu. Des de Ciutadans “cal esbrinar quin model de mobilitat volem per a Vilassar de Mar” i recorda que “el consistori hauria, en la mesura del possible, anticipar-se tan com pogués als desastres naturals”. Des de les files del PSC, Ana Santos, admet que “no estem preparats per un temporal d’aquesta magnitud” i aposta per “repensar els hàbits de consum i gestió d’infraestructures”. Elena López, portaveu de Babord, va admetre que el nostre municipi encara es podia considerar afortunat tenint en compte les destrosses del Glòria i va fer “una crida a estar alerta sobretot de cara a la mobilitat”.

En aquest sentit, tots els portaveus van coincidir als nostres estudis de Sant Pau 22 que “davant causes d’emergència climàtica calen respostes supramunicipals”. Amb tot, des de Junts x Vilassar, Javi Martin creu que ha arribat el moment de proposar noves mesures

Àngel Font, en nom de l’equip de Govern, tot i estar d’acord en adoptar les noves mesures que facin falta, va voler recalcar que “davant la natura desbordada el risc zero mai hi és”. Amb tot, admet que la línia R1 de Rodalies no té una solució fàcil. “Més aviat complicada”.

En el debat posterior a la tertúlia política, que se celebra cada dos mesos a Vilassar Ràdio, Juan Díaz va aportar que “caldria establir un protocol, un pla B per quan la R1 falli”. Àngel Font va comprar l’argument, tot i lamentar que, segons ell, “el Ministeri de Foment no està per la feina”. Elena López, des de Babord, va posar en primera persona la situació viscuda en un tren durant el temporal. Era en un tren en el qual les onades el superaven pel sostre.

Però no només la línia de Rodalies va quedar seriosament afectada. Àngel Font també va explicar l’abast dels desperfectes en dependències municipals i va explicar que la pitjor part de l’ha enduta, un cop més, la coberta del Pavelló d’Esports Municipal Paco Martín.

Neteja i manteniment de rieres, la situació d’embornals i clavegueres van ser altres aspectes que van centrar l’atenció dels portaveus que van prendre part, aquest dimarts, en la primera Tertúlia Política de 2020 de Vilassar Ràdio.

Àudio de “La tertúlia”:

L’espai “Crònica” ofereix aquest dimecres 29 de gener el resum de “La tertúlia política”, a les 13h, 15h, 16’30h i 19’30h.