L’Ajuntament xifra en 2,6 milions d’euros les destrosses del temporal Glòria a Vilassar de Mar

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha xifrat en 2,6 milions d’euros les destrosses que el pas del temporal Glòria ha deixat al nostre municipi. Aquest dimarts al matí, el delegat del Govern de la Generalitat, Juli Fernàndez, ha visitat in situ els desperfectes acompanyat per l’alcalde Damià del Clot.

Així, acompanyat per diferents tècnics del consistori, Juli Fernàndez ha visitat el Passeig Marítim on el temporal de fort onatge, vent i pluja ha deixat una part important de les destrosses causant desperfectes en les rampes i escales d’accés a la platja, els passos soterranis, ascensors, sauló, jardineria, mobiliari urbà, senyalització, vegetació psammòfila i escullera que ha quedat descalçada. La xifra, només pel que fa a passeig i escullera, s’enfila en poc més de 400.000 euros.

El gruix més important dels danys, 2 milions d’euros, se l’emporten els equipaments municipals que, en la seva gran majoria, han sofert problemes en la coberta amb filtracions d’aigua i goteres. Els equipaments afectats són el Pavelló d’Esports Municipal Paco Martín, l’Escola Nàutica, la Bressoleta de l’Avinguda Eduard Ferrés, el gimnàs de l’Escola del Mar, Vilassar Ràdio, el mur del camp de futbol municipal, la façana de la Biblioteca, can Gabernet, can Jorba, l’Hotel d’Entitats, el camp de futbol annex, l’edifici de l’Ajuntament, l’edifici principal de l’escola Pérez Sala, l’escola Vaixell Burriac, el Tucutuc i el cementiri.

El delegat del Govern de la Generalitat, Juli Fernàndez, ha explicat que, aquest dimecres, es començaran a prendre acords i definir les línies d’ajudes.

També han estat valorades sobre el terreny altres incidències com ara els desperfectes provocats pel Glòria en les senyalitzacions de la via pública, l’arbrat o el clavegueram.

Cal subratllar que els serveis municipals estan treballant intensament per recuperar la normalitat al passeig Marítim i poder-lo obrir. De moment, segueix tancat per preservar la seguretat de les persones.