L’OMIC repassa drets i deures de venedors i compradors durant les rebaixes

Tradicionalment, després de reis començaven les rebaixes. Avui, amb la nova normativa, és legal que els comerços les facin en qualsevol moment de l’any. Amb Oriol Contreras, responsable de l’OMIC, Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, hem repassat en el Parlant de Tot, el magazine matinal d’aquesta casa, drets i deures de venedors i compradors.

Sembla que, cada cop, queden més enrere els tradicionals períodes de rebaixes que acostumaven a celebrar-se bé des de després de reis al 28 de febrer, bé en el període comprés entre juliol i agost. “Ara és legal fer-ho en qualsevol moment de l’any. Són lliures” tot i que, com remarca Contreras, “és recomanable concentrar-les”. Un període en el qual es donen situacions, com a mínim, “curioses”. Una peça de roba comprada en període nadalenc, es pot transformar en dues en el moment de bescanviar-la.

És bo saber que “els consumidors tenim els mateixos drets que durant la resta de l’any i també que ha d’aparèixer, per normativa, el preu anterior i el preu actual rebaixat”. Oriol Contreras també recorda que els comerciants no estan obligats a fer rebaixes. Ells treien si ho volen fer o no. El que passa és que la immensa majoria ho fa per allò de la competitivitat.

Ara és un moment en el qual l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor recull les queixes més habituals en aquest períodes. Que si no s’han trobat les talles perquè s’amaguen, que si es van inflar els preus en període nadalenc…

Les rebaixes, cal recordar-ho, també s’extenen a Internet amb els mateixos drets i deures.