L’Assemblea nolieja un autocar per a la manifestació de Perpinyà del 29 de febrer

El genial pintor empordanès Salvador Dalí va ubicar, l’any 1965 (en una de les seves sortides) que l’estació de tren de Perpinyà era el centre del món. Amb una picada d’ullet a la sentència al pare del surrealisme, el Consell de la República convoca a una concentració, el proper dissabte 29 de febrer, a la ciutat de la Catalunya Nord. L’objectiu és, diuen, portar la República al centre del món.

Com sempre en aquests casos, la secció vilassarenca de l’Assemblea noliejarà un autobús. Sortirà  dels nostre municipi a les 8 del matí, des de la piscina municipal, i tornarà de Perpinyà a les sis de la tarda per ser a casa sobre les nou del vespre. El trajecte portarà els vilassarencs i vilassarenques fins el Parc de les Exposicions de Perpinyà on, a partir de les 12 del migdia, es farà la manifestació.

L’acte polític comptarà amb la presència de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí. La convocatòria no deixa de ser un homenatge, segons els organitzadors de la trobada, a la gent i les institucions de la Catalunya Nord que van tenir un paper clau per tal que es pogués celebrar el referèndum d’autodeterminació l’1 d’octubre de 2017. Es preveu que a Perpinyà acudeixin 50.000 persones procedents de Catalunya. L’alcalde de la ciutat del Roselló ja ha mostrat tot el seu suport per l’organització de l’acte i el Consell per la República Catalana està demanant recursos econòmics per fer front a tot el desplegament necessari per a fer l’acte. Recordem que fa pocs dies el govern francès ja va anunciar que respectarien la immunitat dels dos polítics catalans i en cas d’entrar al seu país no serien detinguts.

Les reserves per al viatge fins la bonica ciutat del Roselló es gestionen des de la Copisteria. Al carrer de Narcís Monturiol, 76. El preu de l’excursió és de 18 euros.