Tertúlia Jove: Els alumnes reflexionen sobre el futur professional

Excepcionalment, han estat els alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Vilatzara els protagonistes de la Tertúlia Jove dels dijous al “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio. Amb ells, nois i noies que tenen 16 anys i voregen els 17, hem debatut sobre el futur professional. Com el veuen? Els fa por? L’afronten amb il.lusió? L’Elena, en Martí, la Mar i la Noé no s’han deixat res al pap. Una xerrada interessantíssima en la qual es fa evident la pressió que ja tenen al damunt: estudis, exàmens, el complicadíssim Treball de Recerca que han de fer a 2n i, és clar, la Selectivitat que cada dia veuen més a prop. A tots ells, i als seus companys de curs, se’ls acosta el moment d’escollir.

A l’hora de triar el seu futur, una elecció sempre difícil, ajuda a tenir clar allò que no vols fer. Una cosa els preocupa especialment és decidir malament. és el que més temen del seu immediat futur, encara que tenen clar que sempre es poden fer enrere. Ells, els quatre, noten la pressió, cert és que hi la figura dels assessors als instituts, sembla però, que no els acaba de despertar confiança i a vegades al demanar consell, es recorre al cercle més íntim.

A les portes del 2n de Batxillerat. Sensació unànime de què ara ja va de debò i amb la vista molt posada al TR. Aquest treball de recerca i investigació que han de complimentar. Un veritable assaig general per a una Selectivitat que no queda tan lluny ni a l’Elena, el Martí, la Mar i en Noé ni als seus companys de generació. Donen la sensació que tenen el cap molt ben instal.lat i que porten la situació controlada.

Hem analitzat el futur professional dels joves de Vilassar de Mar, en aquest cas del 1r de Batxillerat del Vilatzara. La tertúlia Jove tornarà aquest dijous amb els nois i noies del Pere Ribot.

Si voleu escoltar la tertúlia sencera, podeu fer-ho aquí.