Dimarts 30 de gener, presentació de l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar

Tot acollint la iniciativa suggerida per l’Ajuntament, un grup de ciutadans de Vilassar de Mar ha constituït el passat novembre de l’associació Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar, també anomada l’AeU-VdM o bé l’Aula. L’AeU-VdM vol ser un espai de formació permanent, obert a tots els homes i dones d’edat adulta que han culminat la seva etapa de vida laboral, però també a tots aquells altres que hi estiguin interessats, per a trobar-se de forma regular amb la disposició d’escoltar, conèixer i debatre sobre les temàtiques relatives a qualsevol tipus de pensament, filosofia i enfocament de caràcter social, polític, humanístic, científic, tecnològic, mèdic, etc., així com per a poder contrastar opinions, vivències, experiències i establir relacions humanes més satisfactòries.
La finalitat i objectiu és potenciar i satisfer l’ interès cultural dels seus membres, per tal de millorar-ne la qualitat de vida, d’estimular l’activitat intel•lectual i facilitar una vida emocional i social més plena i equilibrada davant una etapa de la vida, cada vegada més llarga, que vol continuar sent força activa i útil en tots els sentits. Per tal d’assolir les finalitats i objectius esmentats, es duran a terme conferències impartides amb periodicitat setmanal o quinzenal, per part de professors universitaris o de reconeguts experts en cada matèria, cursos, seminaris, taules rodones i tallers de tipus monogràfic i sortides i viatges en grup a llocs d’interès històric, monumental i cultural, guiades per experts coneixedors de la seva naturalesa i característiques.
L’AeU-VdM vol abastar un ampli ventall de temàtiques, i que d’entrada comprenen, a títol indicatiu, les àrees de coneixement i matèries de humanitats, salut i benestar, ciència i tecnologia i política social. La primera activitat que organitzen tindrà lloc dimarts dia 30 de gener de 2018, a les 17.30 h, a la sala Roser Carrau. Serà la presentació pública de l’AULA, de les activitats que han programat, així com de la forma de participació d’aquelles persones que hi estiguin interessades. Per qüestions professionals del ponent, la conferència inaugural que estava prevista inicialment, a càrrec del periodista Antoni Bassas, queda ajornada fins a nova data. Finalment, la conferència inaugural, que es realitzarà a partir de les 6 de la tarda, anirà a càrrec d’Enric Mayolas, divulgador musical, vicepresident de Ribermusica i professionalment dedicat a consultoria de serveis de salut, i portarà per títol “Un passeig per l’Òpera”.