La diferència de gènere, a debat a la Tertúlia Jove

La Maria Solé, la Paola, la Maria Aubach, en Biel, en Sergi i en Jan han estat protagonistes de la darrera Tertúlia Jove del mes de gener a Vilassar Ràdio. Són alumnes de quart d’ESO de l’Institut Pere Ribot i els hem obert els nostres micròfons per escoltar què pensen i quines són les seves reflexions al voltant de la diferència de gènere. Tema, desgraciadament, d’actualitat. I més quan contínuament es posen sobre la taula exemples de la discriminació que pateixen les dones. Els darrer, un estudi que alerta que per la mateixa feina les dones cobra molt menys que els homes. 

Diferències en molts àmbits. No només les aprecien en el món laboral. Els sis alumnes també les troben en el món de l’esport, tot i que hi ha qui considera que cada cop s’avança més en eixugar-les. I és que les desigualtats per raó de gènere els preocupen i els motiva el debat. Afortunadament, tots coincideixen en què les diferències de gènere no tenen cabuda al món actual. De fet, ho viuen a les pròpies famílies. A casa. Menys sou, per ser dona.

Mica en mica, millores. El vocabulari, diuen, ja no és tan masclista. Amb tot, encara ens encallem amb actituds gens edificadores. Tornem al món de l’esport. Hosteses i paraigüeres que sexualitzen el cos de la dona de manera innecessària, apunten. La dictadura del vestir encara és ben present en molts àmbits, alerten. També reflexionen sobre les feines que la societat assumeix que són pròpies del gènere femení.

La Maria Solé, la Paola, la Maria Aubach, en Biel, en Sergi i en Jan fan quart d’ESO. Volen ser dissenyadors gràfics, bombers, enginyers i hi ha qui s’interessa per la nova carrera d’Igualtat que aviat s’ofertarà. A les seves mans és anar canviant la xacra de la desigualtat de gènere. Dijous vinent, la tertúlia seguirà de la mà dels alumnes de 4rt d’ESO dels alumnes del Vilatzara.

Podeu escoltar la tertúlia sencera aquí.