Els Marrecs presenten el seu projecte per a la First Lego League

Ekonomic H20 Aquest és el nom de la màquina destinada al reciclatge dels recipients de vidre que han construït els Marrecs de Vilassar en el marc d’una nova edició de la First Lego League. Una edició en el qual els projectes presentats a aquesta prestigiosa competició de robòtica d’abast mundial han d’estar relacionats amb el món de l’aigua. Aquest divendres, a partir de les sis de la tarda i a la Biblioteca de Vilassar de Mar es presentaran els projectes.

Jordi Pocurull és l’entrenador dels Marrecs de Vilassar. Ja suma sis temporades a la First Lego League. Una competició de robòtica educativa a nivell mundial. Nens i nenes d’entre 10 i 16 anys han de presentar un projecte científic amb una idea innovadora. Els 10 nens i nenes que prepara en Jordi Pocurull han realitzat un disseny encaminat a reduir el consum d’envasos de plàstic. L’aigua és el tema al voltant del qual giren els projectes de la First Lego League per aquest 2018. Per tal d’aconseguir aquest objectiu, els Marrecs de Vilassar han construït una màquina: l’Ekonomic H2O, fruit de mesos de treball. La màquina, amb sensors de Lego, també té una aplicació pel mòbil

Jordi Pocurull sap que hi ha molt camí per endavant. Tot arrenca després de la presentació d’aquest divendres a la Biblioteca de Vilassar de Mar. Arriba el temps de la competició. Primer al Cosmociaxa de Barcelona, el diumenge 25 de febrer amb 32 equips més. Dels quals en sortiran els finalistes que es classifiquen per als nacionals. La cita és el10 i 11 de març a Logroño.

De fet, la secció més petita dels Marrecs també presenten, aquest divendres, la seva idea a la Biblioteca. Nens i nenes d’entre sis i set anys que treballen de valent i que estan centrats en pensar com es poden reduir les inundacions al nostre municipi.

I és que a Vilassar de Mar hi ha un enorme planter relacionat amb el món de la robòtica. De fet, els Marrecs ja han estat presents en finals nacionals i en alguns esdeveniments internacionals. Ara comença el recorregut per l’Ekonomic H2O