La Tertúlia Jove aborda les diferències de gènere

La primera Tertúlia Jove d’aquest mes de febrer, espai que aquesta casa destina als alumnes de quart d’ESO per conèixer què pensen sobre diferents temes d’actualitat, s’ha centrat en la igualtat de gènere. Un espai de debat, el d’aquesta setmana, que es planteja com una mena de segona part. Els alumnes del Pere Ribot hi van dir la seva la setmana passada i era just que els estudiants del Vilatzara agafessin el relleu dels seus companys per acostar-nos la visió quer tenen sobre les desigualtats, per raó de gènere, que encara es viuen, desgraciadament, en la nostra societat.

La Blanca, l’Ivan, en Dani i l’Amanda surten amb un punt de partida clar. Asseguren que encara hi ha molta desigualtat entre homes i dones, però es mostren optimistes perquè creuen que, de mica en mica, s’està eixugant. Per als alumnes de 4rt d’ESO hi ha desigualtat en tots els àmbits de la societat i apunten que les dones estan sotmeses a estereotips.

Detecten desigualtats en les relacions íntimes, en l’àmbit laboral i subratllen que també es manifesten en el món de l’esport. Si un noi fa dansa o patinatge artístic, ens el mirem i segurament no hauria de ser així. Els alumnes de 4rt ‘ESO del Vilatzara han vingut ben documents, amb xifres a la mà, per encarar la Tertúlia. Diferències en el món laboral. Denuncien que un 24% de les dones cobren menys que els homes per fer la mateixa feina. Un percentatge que ha augmentat en sis punts en relació a anys enrere.

De fet, i tot i que volen acabar la tertúlia amb un cert cant a l’optimisme reconeixent que hi ha actituds que estan, afortunadament, canviant els alumnes de 4rt d’ESO del Vilatzara denuncien que la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua (RAE) encara parla de sexe dèbil per referir-se a les dones. Serà dijous vinent quan els alumnes del Pere Ribot agafin el relleu als micròfons de la Tertúlia Jove de Vilassar Ràdio.