Sisena edició de Pressupostos Participatius

 

Des del 16 de gener i fins al 31 de març vilassarencs i vilassarenques podrem decidir en què volem que es destinin els 300.000 euros de l’erari públic que l’Ajuntament de Vilassar de Mar posa a disposició de la ciutadania en el marc dels Pressupostos Participatius 2022-2023. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcaran les propostes que hi hauran d’estar vinculades.

Així doncs, qualsevol persona empadronada a Vilassar de Mar, que tingui més de 16 anys pot fer arribar al nostre consistori les propostes que tingui pensades. I és que ja s’estan coent la sisena edició dels Pressupostos Participatius al nostre municipi.

Per aquesta convocatòria, el nostre consistori posa a disposició de vilassarencs i vilassarenques 300.000 euros de l’erari municipal. Uns diners que es distribueixen de la següent manera. La gran majoria, 260.000 euros, estan pensats per als projectes d’inversions. La resta, 40.000 euros aniran encaminats a la divisió de serveis, programes o activitats. Tots, uns i altres, han d’estar vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible, aprovats per les Nacions Unides, relacionats amb els drets de les persones.

Per exemple, pistes. Bona Salut: garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones. Educació de qualitat: garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat mentre es pretén assegurar el dret de l’aprenentatge durant tota la vida. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible també contemplen la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones i nenes i el dret del Treball Digne i el creixement econòmic. Això vol dir, promoure l’ocupació plena i productiva per a tots i totes.

Vilassarencs i vilassarenques heu de saber que les propostes d’inversions (partida de 200.000 euros) no podran excedir, cadascuna, els 110.000 euros. Les propostes de serveis (40.000 euros reservats) no podran passar els 15.000 euros i un termini d’execució no pot ser superior als 12 mesos.

Per presentar les propostes? Vilassarencs i vilassarenques majors de 16 anys poden lliurar-les (tant a títol individual o entitats com centres educatius o grups legalment registrats). Es poden lliurar per via telemàtica (a través del web de l’Ajuntament de Vilassar de Mar) i també de manera presencial al propi consistori. Del 16 de gener al 31 de març. Un cop presentades, la Comissió dels Pressupostos Participatius seleccionarà, en un primer tall, les que passin a la validació dels equips tècnics del consistori. La votació popular, del 27 de juny al 16 de juliol.