Vilassar de Mar és el novè dels municipis maresmencs amb el cost més alt del lloguer

 

Que el preu del lloguer està pels núvols no és cap secret. De fet, Vilassar de Mar és el novè dels 30 municipis del Maresme amb un cost més alt. Més de mil euros. De fet, la mitjana al nostre municipi es planta en el 1.038,48 euros mensuals que les famílies, les persones han de destinat a l’habitatge. El Maresme, quarta comarca catalana amb el lloguer més car de Catalunya, registra les xifres més altes de la història.

El rècord, al Maresme, el marca Sant Vicenç de Montalt. Són el sostre del lloguer a la nostra comarca amb una mitjana de 1.559 euros. Segueixen, en el top tres (i per aquest ordre), Cabrils (1.521) i Cabrera (1.347 euros). La resta, i per ordre, són Santa Susanna, Alella, Caldetes, Premià de Dalt, Tiana, Vilassar de Mar (novè lloc comarcal) i Montgat amb 1006 euros.

Compte perquè la mitjana catalana es planta en 805,69 euros. El Maresme, quarta comarca catalana amb el lloguer més car de Catalunya, registra les xifres més altes de la història. A més, s’hi afegeix una nova problemàtica. Molt poca oferta i una alta demanda. El Maresme, doncs, només es veu superat en els preus del lloguer per, i aquest ordre, el Barcelonès, el Garraf i el Baix Llobregat. Lloguers de mitjana de quatre xifres, una autèntica exageració.

Pel que fa al nombre de contractes, entre juliol i setembre se’n van signar 37.992 a Catalunya, la major part dels quals a Barcelona (28.969). Es tracta d’un 7,2% menys que els 40.934 que es van signar en el mateix període de l’any anterior.