Rubi col·loca el modest Huesca a Primera Divisió

El vilassarenc Joan Francesc Ferrer, més conegut com a Rubi, ha aconseguit ascendir el Huesca a Primera Divisió del futbol estatal després de guanyar, aquest diumenge, per zero gols a dos al Lugo. Un èxit sense precedents ja que el conjunt aragonès mai havia estat a l’elit. Rubi ha aconseguit col.locar el cinquè pitjor pressupost de la segona Divisió i una ciutat com Osca, amb només 52.000 habitants, en el panorama dels millors.

Rubi, de 48 anys, i que acostuma a fer que els seus equips juguin un futbol espectacular, és a l’espera de decidir el seu futur més immediat un cop hagi dirigit l’èxit d’aquest cap de setmana. Posar el Huesca  a Primera i deixar-lo en la taula per damunt del Saragossa és un balanç rotund.

El vilassarenc, que acaba contracte aquest 30 de juny, està a l’espera de resoldre el seu futur professional. De fet, varies opcions hi ha sobre la taula. La primera, més continuista, seria seguir defensant els colors del Huesca la temporada vinent a Primera. La segona és incorporar-se a l’staff del primer equip del Manchester City ja que sembla que la factoria Pep Guardiola el voldria tenir amb l’esquadra blau cel. La tercera, i hores d’ara sembla la que té més opcions, seria la d’asseure’s a la banqueta del RCD Espanyol, el club dels seus colors.

A Rubi se li obre ara un ventall professional que haurà de resoldre el més aviat possible. En el seu currículum hi figura la seva etapa al Girona i al Barça de la mà del malaguanyat Tito Vilanova. Llevant, Sporting i Valladolid han estat altres de les banquetes que han experimentat l’efecte Rubi.