Quico Zamora (PSC): “En la gestió de la pandèmia ha faltat la figura del capità que està al capdavant de la nau”

El regidor del PSC a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Quico Zamora, és el segon convidat de les rondes d’entrevistes que estem fent aquests dies, des d’aquesta casa, per substituir la nostra tertúlia política que no podem realitzar per les condicions de pandèmia. Amb el portaveu de la formació de la rosa repassarem la gestió de la Covid 19 a Vilassar de Mar, una gestió amb la que es mostra molt crític.

Zamora creu que la feina del Comitè d’Emergències ha estat prou bona i que la seva funció era aplicar, a Vilassar de Mar, les instruccions del Procicat. Lamenta, però, que, segons el seu entendre, la gestió s’ha deixat massa en mans dels tècnics i subratlla que el govern no ha estat al capdavant.

La nota més baixa, però, se l’endú la política comunicativa del nostre consistori. Quico Zamora creu que ha estat molt deficient i que aquest fet crea més inseguretats i menys certesa.

Segons ell, tampoc ha circulat massa la informació entre les diferents formacions polítiques l’Ajuntament i això, recalca, que el PSC va impulsar la Junta de Portaveus

Considera que l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, ha estat “desaparegut” durant aquesta crisi. Una sensació, segons ell, compartida per molts vilassarencs i vilassarenques. Diu que ha faltat la figura del capità que està al capdavant de la nau i que dirigeix permanentment.   

Tampoc ha tret bona nota, per al portaveu del PSC, la gestió cultural. Admet que la situació era complicada, però que l’aposta municipal ha estat la de tancar-ho tot. Diu que ha estat la decisió més fàcil i que cal buscar solucions i buscar certes alternatives.

Salva, però, la Regidoria de Serveis Socials que, segons ell, sí que ha fet bé la seva feina. La raó? Una xarxa que fa molts anys que ha estat creada. Subratlla que s’ha treballat força correctament. En aquest sentit, remarca les ajudes econòmiques. 

Pel que fa a les mesures preses per al desenvolupament econòmic a Vilassar de Mar han estat prou raonables tot i que subratlla que les ajudes mai són suficients. Lamenta, però, el retard amb què van arribar.

Ha destacat que el PSC va  participar en el procés d’elaboració de les bases per concedir  ajudes  a diversos sectors econòmics. Ha manifestat que les ajudes econòmiques són raonables per a la capacitat econòmica de  l’Ajuntament, però considera que “potser hi ha alguns aspectes que no s’han desenvolupat prou bé”.  

Zamora insisteix en què la implementació no ha estat tan efectiva i posa com exemple una partida que tenia com a destinatari el sector agrari, tan important a Vilassar de Mar. No s’ha desenvolupat.

El líder de la formació de la rosa creu que el govern no té en compte l’oposició. Diu que l’executi només busca diàleg “quan l’interessa i té algun problema” i que després no té en compte les propostes que se li presenten.

En general, lamenta la “poca flexibilitat” del govern municipal, que, segons ell, sempre ha apostat per entomar la franja més restrictiva de les mesures proposades

Acaba, Zamora, fent una crida a vilassarencs i vilassarenques: demana a tots responsabilitat i conscienciació davant de la situació de pandèmia que estem vivint.  

Quico Zamora ha estat el segon convidat en aquesta ronda d’entrevistes després de Juan Díaz, portaveu de Ciutadans. La propera persona convidada, la trobarem a les files de Babord.