Quan escoltes notícies de casa a 15.000 kms

Jordi Pol. Kuala Lumpur. Malàisia. A més de 15.000 quilòmetres de Vilassar de Mar. Aquest especialista en tecnologies mèdiques viu i treballa des de fa més de 10 anys al continent asiàtic. Establert a la capital malaia, en Jordi Pol és el protagonista de la secció Vilassarencs a l’Estranger que s’inclou al magazine matinal de Vilassar Ràdio, Parlant de Tot.

Un espai que explora com viuen alguns dels nostres veïns que han marxat de Vilassar de Mar per algun motiu. En Jordi va marxar per feina. I és que Kuala Lumpur és sinònim d’oportunitats.

La base d’operacions d’en Jordi Pol és la capital de les torres Petronas, però segueix viatjant. La seva feina l’obliga a reunions i visites a hospitals de fins a 15 països des la Xina a l’India passant per Nova Zelanda.

Malgrat la distància, en Jordi Pol segueix vinculat a Vilassar Mar. Ens escolta i un moment que recorda amb especial emoció va ser escoltar l’entrevista que en Jaume Cabot, presentador del Parlant de Tot, li va fer al seu tiet Quim, l’últim supervivent vivent de Vilassar de Mar de la lleva del Biberó.

La família, diu en Jordi Pol, és el que més es troba a faltar. I, com no podia ser d’una altra manera enyora el mar. I aprofitant el símil mariner, aquest vilassarenc a Kuala Lumpur, explica que s’han de saber aprofitar les oportunitats de negoci: “remar amb marea alta”, diu que “és el que es viu ara a l’Àsia”.

En Jordi Pol segueix a Malàisia. Aprofita per fer d’ambaixador del procés català. Diu que “ho entenen”, però el que els preocupa de debó, a l’altre banda del món, és on jugarà el Barça i, en especial, el déu Messi

Casat amb una argentina, actiu a la penya blaugrana de Kuala Lumpur, viatjant i descobrint els mars asiàtics, en Jordi Pol, de moment, no es planteja tornar a Vilassar de Mar.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí.