Puja l’atur a Vilassar de Mar

 

A Vilassar de Mar hi ha, ara, 736 persones registrades com demandants de feina. Un 3,52% més en relació al desembre. Són les dades de l’atur a la nostra població prenent com a referència el mes de gener. La taxa de persones desocupades al nostre municipi és del 7,47%; sensiblement més baixa que la mitjana comarcal que es planta en el 10,18%.

En números absoluts, al Maresme hi ha 21.960 persones sense feina, 302 més que el desembre, mes que acostuma a tenir un bon comportament gràcies als contractes de Nadal i Reis.L’increment de la desocupació registrada el mes de gener s’ha concentrat en el sector Serveis i en la Indústria, però també hi ha hagut un augment notable en el col·lectiu de l’atur de llarga durada; és a dir persones sense ocupacions anteriors. En canvi, la Construcció i l’Agricultura han registrat un descens de la desocupació.

El comportament poble a poble ha estat molt desigual a la comarca. 19 de les 30 poblacions del Maresme han registrat un increment intermensual de la població desocupada. En aquest sentit, Vilassar de Mar augmenta un 3,52%. En canvi, la xifra ha baixat a Arenys de Munt, Cabrera, Dosrius, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Teià, Tiana i Tordera i s’ha mantingut igual a Òrrius i Sant Andreu de Llavaneres.Respecte al mateix mes, però de l’any anterior, l’atur ha disminuït en 21 municipis i ha augmentat en 9 (Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, el Masnou, Teià, Tiana i Vilassar de Mar: aquí ho fa amb un increment de l’1,66%).

La taxa d’atur mitjana ha estat del 10,18% al Maresme i les taxes municipals es mouen en una forquilla de valors força diferents. De la taxa més baixa, Alella, amb un 4,99% a la més alta, com sempre, de Pineda de Mar que marca, un mes més, un altíssim 14,77% .