En què repercutiran a VdM els pressupostos de la Generalitat?

 

La setmana passada es van aprovar els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a 2023. Són els més elevats de la història amb 41.025 milions d’euros. Un total de 444 pobles es repartiran fins a 2.146 obres.

El nostre municipi es beneficiarà de les obres de reforma i integració urbana de la N-II al Baix Maresme, en el tram comprès entre Montgat i Mataró. I, aquest és, bàsicament, el gran projecte que contemplen els pressupostos de la Generalitat per a la nostra comarca. Uns comptes que tenen 4.000 milions més que els de 2022.La pacificació de la N-II que és un projecte llargament reivindicat per diferents sectors del Baix Maresme i que permetrà recuperar aquesta artèria per a l’ús i gaudi de veïns i veïnes i, també, és clar, de persones que ens visitin.

Altres projectes per a la nostra comarca que rebran part d’aquesta dotació econòmica del govern català, són 7,3 milions per a l’Hospital de Mataró i 5,2 al Consorci Socio Sanitari del maresme que ha de permetre endegar el nou CAP del barri mataroní de Cirera-Molins.I és que la partida de salut dels nous pressupostos catalans per aquest 2023 és una de les més importants. Així, el Centre d’Atenció Primària de Cabrils es reformarà amb 2,4 milions d’euros mentre es milloraran, també, és del Caldetes i el de Tordera.No hem d’oblidar, que s’adjudicarà, aquest 2023, el projecte constructiu de l’ampliació i millora de la residència de la Gatassa de Mataró.

Finalment, l’altre gran eix serà Executar el projecte de l’escola Mar Nova de Premià de Mar d’acord amb el conveni signat amb l’Ajuntament per un import total d’1,5  milions d’euros.