Preservem el Maresme carrega contra les noves tarifes en el transport públic

La plataforma Preservem el Maresme valora, de manera molt negativa, les noves tarifes que ha decretat l’Autoritat del Transport Metropolità per l’any vinent. Antoni Esteban, president de l’entitat, insisteix en què “Mataró hauria de ser Zona 1 tarifària per evitar greuges comparatius”, diu, amb poblacions del Baix Maresme com ara Vilassar de Mar. Una plataforma que el passat dia 3 de desembre es va reunir al Consell Comarcal del Maresme per constituir el Comissionat de Mobilitat a la nostra comarca.

Tampoc ha estat ben rebuda la unipersonalitat de les targetes que Esteban titlla de lamentable. “Des de l’ATM, diu, asseguren que volen incentivar el transport públic per damunt del privat i amb iniciatives així, segons el seu parer, no ho aconseguiran”.

Aquesta és una més de les moltes reivindicacions en les quals treballa, des de fa anys, Preservem el Maresme. De moment, es van aconseguint noves passes. El passat 3 de desembre es va celebrar una reunió formal, per constituir el Comissionat de Mobilitat i crear un calendari de reunions. El primer de tot, i marcat en vermell en l’agenda, instar a la Generalitat que doni resposta a les peticions que es van fer ara fa dos anys clavats. Una petició que se centra en la Declaració del Maresme i en les reivindicacions que van fer els 30 ajuntaments de la nostra comarca per millorar la Mobilitat. Ara, explica Esteban, caldrà esperar la resposta oficial de la Generalitat, valorar-la i posicionar-se al respecte.