Puja l’atur a Vilassar de Mar i al conjunt del Maresme, al novembre

Novembre ha deixat una nova pujada de l’atur al Maresme situant-se la taxa comarcal en el 12,08%. Els sectors econòmics que han incrementat la desocupació són l’agricultura, els serveis; en canvi, la indústria i la construcció reflecteixen una lleugera reducció que és més intensa entre el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (SOA) .Al Maresme hi ha 25.246 persones inscrites a les oficines d’ocupació com a demandants de feina. Aquesta xifra representa un increment intermensual del 2,35% i una disminució de l’1,32% respecte al mateix període de 2018. Pel que fa a Vilassar de Mar, la taxa d’atur és del 8’21%, un 0’26% més que a l’octubre. Al nostre municipi hi ha 783 persones registrades a l’atur, dues més que a l’octubre. En la comparativa interanual, cal destacar que a Vilassar de Mar hi ha 45 aturats menys que al novembre de l’any passat, és a dir, al novembre de 2019 hi ha un 5’43% menys de persones aturades que al novembre de l’any passat.

Segons reflecteix el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, l’increment de la desocupació registrat a la comarca durant el mes de novembre és molt més intens que el computat a nivell provincial (+0,05%) i a la mitjana catalana (+0,75%). El Maresme també augmenta la distància respecte a la taxa d’atur. Mentre a nivell català la taxa d’atur se situa en el 10,68% i a la província de Barcelona en el 10,44%, a la comarca s’enfila fins el 12,08%.

Les darreres dades oficials continuen corroborant que l‘atur maresmenc està fortament feminitzat tota vegada que el 57% de les persones demandants de feina són dones i té un fort impacte en les persones majors de 45 anys que representen el 56,8% del total de persones aturades. També destaca per un important percentatge d’atur de llarga durada ja que el 38,7% de les persones registrades com a demandants de feina porten més de 12 mesos a l’atur.

A nivell municipal, com ja és habitual, el comportament dels 30 municipis ha estat dispar. Mentre els 2 més petits, Òrrius i Sant Iscle de Vallalta, no han registrat cap variació respecte al mes anterior, les xifres de desocupació han baixat en 7 poblacions i en les 21 restants ha augmentat amb diferents intensitats.