La T-Casual substituirà la T-10: serà més cara i no permetrà picar dues vegades seguides

De cara a l’any vinent, la T-10 desapareixerà i se substituirà per la T-Casual. Serà més cara i no es podrà fer servir dues vegades de manera consecutiva. La T-Usual, el que era la T-Mes fins ara i la T-Jove seran un 25% més barates. Es busca, segons l’Autoritat del Transport Metropolità premiar els viatgers recurrents. Les actuals targetes seran vàlides fins el 29 de febrer de 2020.

La targeta T-Casual, l’antiga T-10, que és la més utilitzada, s’enfilarà als 11 euros amb 45 cèntims per a una zona (fins ara costava 10 amb 20 cèntims). Per a les dues zones, cas de Vilassar de Mar, el títol amb 10 viatges costarà, a partir de l’1 de gener de 2020, 22 euros amb 40 cèntims enlloc dels 20 amb 10 que costava fins ara. Serà unipersonal i no es podrà picar dues vegades seguides.

La T-Usual serà la nova T-Mes. En aquest cas, la targeta s’abarateix per afavorir els usuaris més habituals. El d’una zona, per exemple, passarà a costar 40 euros per a viatges il·limitats en 30 dies suposant una rebaixa del 25% en el cost. És una de les mesures preses per l’ATM, segons diuen, per premiar la recurrència i fidelitzar els usuaris del transport públic. La T-Jove i les tarifes socials tindran una rebaixa del 25%.

D’altra banda, explicar també que el bitllet senzill d’una zona que ara costava 2 euros amb 20 cèntims passarà a costar-ne 2 amb 40. La de dues zones, cas de Vilassar de Mar, valdrà 3 euros amb 40 cèntims.

Les targetes actuals seran vàlides fins el 29 de febrer de 2020. Ara bé, les T-10 ja seran unipersonals des del mateix u de gener.