Podem aposta per un Ajuntament transversal

Vilassar Ràdio fa, aquests dies, ronda d’entrevistes a les persones cap de llista de les diferents formacions polítiques que es presenten a les municipals del 28 de maig a l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Rigorós ordre de menor a major número de vots respecte les eleccions de fa quatre anys. La primera ronda se centra en Cultura, Educació, Esport, Joventut, Serveis Socials i Sanitat.

Torn per a Manuela Calero, cap de llista de Podem

Es presenta com a cap de llista per segona vegada consecutiva.

Primera pregunta obligada. Qui és?

S’autodefineix com a dona que es va descobrint-se de mica en mica a ella mateixa i que vol contribuir amb el seu granet de sorra a la societat . Està molt contenta de viure a Vilassar de Mar

Seguint l’ordre estricte del formulari que és el mateix per a totes les formacions, tractem sobre la Cultura a Vilassar de Mar. Ho considera Calero una realitat viva. Que transforma i ha de ser inclusiva. Ha explicat que potenciaran la música i que tenen l’objectiu que la nostra localitat pugui tenir una escola municipal de música. Una altra proposta és la creació de la Casa de Cultura i de les Arts.

Des de Podem introdueixen la infància en el següent punt de l’entrevista: l’Educació. És un dels principals reptes per a la formació morada. Segons l’educació ha de ser inclusiva i ha afegit que ampliaran la tarificació social en l’educació de 0 a 3 anys, amb una oferta suficient. Una altra de les propostes és la creació de l’Escola de la Ciutadania.És una macroàrea que, per a ella, s’ha de mirar des del prisma de la transversalitat ja que és, opina, denominador comú a totes les regidories.

En Esports, una de les propostes és la posada en marxa d’un pla integral d’infraestructures esportives, que sigui beneficiós per a la salut i millori la qualitat de vida, incidint en la primera infància i en la tercera edat. Sense oblidar, insisteix, en la creació d’una Escola Municipal de l’Esport de Base que és una de les reivindicacions que porten en cartera.

En Joventut,  Calero creu que, avui, a VdM i a tot el país, als i les joves els costa molt assolir un habitatge i una feina dignes. La clau de les seves polítiques, ajudar-los a fer el pas cap a la independència. Una de les propostes que tenen és la creació d’una oficina juvenil integral, la potenciació del paper del Consell de Joventut, la creació d’un pla d’habitatge digne i assequible amb un programa d’habitatge juvenil en lloguer, la posada en marxa de més programes d’oci juvenil alternatiu, un pla d’ocupació laboral municipal juvenil i la creació del ple jove.

Una de les àrees més grans de l’Ajuntament és la de Serveis Socials. Calero explica que algunes de les seves propostes en aquest àmbit i l’establiment i aplicació de mesures que responguin a les necessitats de la gent gran i especialment de les dones grans, i la creació d’un Centre de Dia.Per tant, aposta per l’acompanyament a les persones més grans, que no es quedin sola quan la resta de familiars van a escola o a la feina. És important, recorda, assegurar un bon àpat al migdia.

En Sanitat, entre altres propostes que tenen, cal destacar l’impuls dels Consells de Salut de Zona, la reducció de la contaminació ambiental, acústica i lumínica, la realització d’un cens de l’amiant i la retirada de l’amiant,i la regulació de locals d’apostes, per a evitar la seva proliferació.

Manuela Calero, abans d’acomiadar-se d’aquest primer lliurament, recorda que ens hem d’encaminar cap a la Igualtat. Per a ella, el feminisme és clau en aquest procés. Considera clau, per exemple, garantir la perspectiva de gènere, erradicar qualsevol tipus de violència masclista, exigir paritat en la Societat Anònima Municipal, aplicar mesures de conciliació i crear el que ella bateja com el Consell d’Igualtat.

En la segona tanda, preguntarem a les persones caps de llista sobre Urbanisme, Habitatge, Economia, Medi Ambient, Governació, Participació i Comunicació.