Intens inici de campanya electoral

Amb vuit formacions polítiques a la graella de sortida, Vilassar de Mar ha encetat, aquesta passada mitjanit, la campanya electoral que acabarà el proper diumenge 28 de maig.

A poques hores de l’inici de la cursa, hem parlat amb totes les persones candidates a l’alcaldia del nostre municipi sobre com ha anat. Tots i totes ens han fet una valoració de l’inici, han destacat quins seran els temes claus en els propers 15 dies i, també, quina zona de Vilassar de Mar serà  o podria ser àrbitre de l’escomesa electoral.

Dos apunts:  Vox ha declinat amablement la nostra invitació. En tant que ràdio municipal volem donar veu a tothom. I la Policia Local ha destacat que ha estat una nit sense incidents remarcables.

Fem aquest viatge de menys a més vots en les darreres eleccions municipals:

Yolanda Laspalas, alcaldable del Partit Popular, ha explicat que afronten aquesta campanya, amb molt bones sensacions, moltes ganes, amb molta il·lusió i que estan molt motivats. Un Vilassar de Mar molt deixat, segons la cap de files dels populars, marcarà, al seu entendre, la cursa electoral. Laspalas no sap quin barri de Vilassar de Mar pot decantar la balança. Apunta, potser, al duel democràtic entre independentistes i els que no ho són.

 Manuela Calero, alcaldable de Podem, ha explicat que l’inici de campanya ha estat passat per aigua, però destaca la bona sintonia entre les diferents formacions polítiques que han anat coincidint en la tradicional enganxada de cartells. Calero s’ha mostrat molt agraïda als seus companys i companyes de Podem que han fet possible la candidatura d’aquesta formació; ha explicat que l’objectiu principal és construir un Vilassar de Mar millor, partint de la contenció de la despesa. Ha explicat que històricament es diu que els resultats que s’obtinguin al col·legi electoral del Pérez Sala són extrapolables a tota la nostra localitat i ha afegit que creu que també potser serien extrapolables els resultats del col·legi electoral de l’institut Pere Ribot

Juan Luís Valverde, alcaldable de Ciutadans, admet que l’inici de la campanya electoral els ha anat molt millor, diu, del que s’esperaven. Ha explicat que estan molt animats i molt il·lusionats. La clau d’aquests comicis, ha manifestat,  és com es moguin la resta de partits en alguns barris al llarg de la setmana. Valverde té clar, molt clar, que el Barato serà l’eix de la partida d’escacs política.

Isaac García-Oses, alcaldable del PSC, ha explicat que l’equip de la candidatura es va trobar ahir a la nit a l’inici de campanya, que van penjar alguns cartells i que avui i demà penjaran la resta de cartells. Ha manifestat que la campanya és una cursa de resistència  en què s’han de mantenir les ganes fins al final. Ha afegit que els temes claus de la campanya se centraran en el manteniment del nostre poble i la cerca de solucions per atendre els problemes de les persones, com per exemple, en l’àmbit de l’atenció a la gent gran, a posar solució a problemes d’accessibilitat en voreres…  Sobre quin sector del nostre municipi pot decantar el resultat, des del PSC entenen Vilassar de Mar com un tot i subratllen que tot el poble és important.

Elena López, alcaldable de Babord, ha explicat que l’arrencada de campanya ha estat molt entusiasta. En les hores prèvies  van sopar i van estar a l’Atzari distribuint les tasques a realitzar; ha afegit que es van encoratjar entre els grups municipals perquè anés bé la campanya i ha afegit que va anar tot molt bé; destaca que  ha estat una nit sense incidents i bromes i que hi ha hagut bona sintonia quan coincidien, en els nostres carrers i places, les diferents formacions polítiques. Ha destacat que la campanya girarà molt al voltant de l’habitatge, la cultura, la sostenibilitat i la implantació de les energies renovables, entre altres qüestions. Ha explicat  que potser la clau d’aquestes eleccions estigui en els resultats que s’obtinguin al barri del Barato.

Laura Martínez, alcaldable de Junts Estimem Vilassar de Mar, ha explicat que han viscut l’inici de campanya amb molta il·lusió. Van quedar per sopar hores abans i començar a preparar els cartells; a la penjada de cartells van coincidir amb alguns partits.

Ha manifestat que alguns dels temes principals de la campanya seran l’habitatge, la neteja i manteniment dels carrers i la seguretat. Martínez ha explicat que, en definitiva, totes les formacions orientaran la campanya en temes que s’han anat repetint. Ha afegit que tradicionalment es considera que qui guanya al barri del Barato, guanya les eleccions.

Marta Rovira, alcaldable d’ ERC-Vilassar de Mar Futur, ha explicat que l’inici de la campanya va anar molt bé i que hi ha més candidates dones que mai.  Ha agraït la pluja caiguda i el bon to de tots i totes .Ha dit que espera que la nostra localitat tingui una alcaldessa per primera vegada, i que hi ha molta incertesa sobre qui pot guanyar els comicis; ha afegit que els temes principals de la campanya seran la cultura, l’habitatge, la mobilitat…..   Segons ha explicat, és determinant per al resultat global de les eleccions al poble els resultats que s’obtinguin als col·legis electorals que acullen més afluència d’electors i ha posat com a exemple els col·legis electorals ubicats a  La Xinesca, el Veral de l’Ocata o al centre de la nostra localitat.