El PP denuncia la deixadesa que hi ha a Vilassar de Mar

Vilassar Ràdio, fa, aquests dies, ronda d’entrevistes a les persones cap de llista de les diferents formacions polítiques que es presenten a les eleccions municipals del 28 de maig a l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Rigorós ordre de menor a major número de vots respecte les eleccions de fa quatre anys.

La primera ronda d’entrevistes se centra en Cultura, Educació, Esport, Joventut, Serveis Socials i Sanitat.

Torn per a Yolanda Laspalas, alcaldable del Partit Popular.

Primera pregunta obligada: Qui és?

És funcionària, llicenciada en Dret, milita des de fa 15 anys al PP. Abans formava part de Ciutadans i de l’Asociación por la Tolerancia, de Barcelona. Ha explicat que és una persona familiar, casolana, molt activa i treballadora i li agrada ajudar a les altres persones.

Sobre Cultura, la formació popular aposta per obrir la Biblioteca més temps en períodes d’exàmens i aconseguir que els diferents barris de Vilassar de Mar sentin les festes com a pròpies. Altres propostes són que les festes fossin bilingües en català i castellà, dotar a tots els espais culturals d’equipaments de qualitat, incentivar als joves que puguin realitzar les activitats culturals a la nostra localitat, donar més visibilitat a les entitats culturals i “donar-li una sortida a l’Ateneu Vilassanès i que poguéssim tenir un teatre a Vilassar de Mar”.

En Ensenyament:  ensenyament trilingüe en català, castellà i anglès, especial protecció a l’educació especial, i buscar un sistema de ventilació sostenibles a les escoles perquè l’alumnat no passi tanta calor.

Per a Laspalas és bàsica la pràctica de l’Esport. Per a ella, és fonamental. En aquest sentit, proposa prioritzar que no hi hagi cap nen ni nena en llista d’espera, que hi hagi més metres quadrats d’instal·lacions esportives, fer pistes exteriors, mantenir en perfecte estat les instal·lacions esportives que tenim, potenciar les iniciatives esportives que hi ha al municipi, i promoure que hi hagi al nostre poble competicions, tornejos i esdeveniments esportius, entre altres propostes.

Joventut: Els joves és un altre dels eixos d’aquesta primera ronda d’entrevistes. Ha explicat que voldria que hi hagués al municipi casals en anglès a l’estiu, subvencions per als casals per a famílies monoparentals  i per a famílies en les que tant el pare com la mare treballin i ha afegit que no organitzaran gimcanes sobre sexualitat.

Laspalas lloa els Serveis Socials que hi ha a Vilassar de Mar. Recorda però, un problema general de l’actual societat, l’envelliment de la població i aparició de problemes com la soledat no volguda. Per això, proposa un servei d’assistència a la gent gran on se’ls realitzin els tràmits des de l’inici fins al final i una normativa d’acompanyament a la gent gran a través de voluntariat.

En Salut, Laspalas creu que s’ha de cuidar molt als treballadors i treballadores de la Sanitat. També proposa que el Centre d’Atenció Primària Doctor Masriera obri les 24 hores el dia, reforçar l’atenció primària, l’atenció a persones vulnerables i que hi hagi un centre de dia per a persones grans.

En la segona tanda, preguntarem a les persones caps de llista sobre Urbanisme, Habitatge, Economia, Medi Ambient, Governació, Participació i Comunicació.