Pere Valls defensarà el seu projecte a “Jóvenes investigadores 2016” aquest dimecres

El projecte “Crawl & Roll. Gatejador i cadira“, realitzat per l’alumne de l’Institut Vilatzara Pere Valls i tutoritzat pel professor Jesús Arbués, ha estat seleccionat per participar al certamen “Jóvenes investigadores 2016”, organitzat per l’Institut de la Joventut i la Direcció General de Política Universitària del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports. El treball es basa en el disseny i la construcció d’un aparell que funciona com a cadira bascular i alhora com a “gatejador”, depenent del que l’usuari necessiti en cada moment.

L’objectiu del certamen “Jóvenes investigadores” és despertar vocacions investigadores entre els joves estudiants de batxillerat, formació professional i membres d’associacions juvenils, mitjançant la concessió de premis a treballs d’investigació bàsica i aplicada, de disseny de prototips. El jurat ha seleccionat quaranta treballs, entre els quals es troba el de Pere Valls, que seran defensats pels seus autors públicament al certamen, que tindrà lloc a la seu del Centro Eurolatinoamericano de Juventud, ubicat al municipi de Mollina, a la província de Màlaga. Pere Valls defensarà el seu projecte dimecres 28 a 2/4 d’11 del matí. En l’elaboració del projecte s’ha comptat amb la col•laboració de la Fundació Nexe.
El certamen compta amb la col•laboració del Consell Superior d’Investigacions Científiques, la Universitat Politècnica de Màlaga, la Universitat de Málaga, la Reïal Societat Espanyola de Física, la Societat Científica Informàtica d’Espanya i la Fundació ONCE.

Els guardons inclouen, entre altres, un premi especial de 5.000 euros, vuit primers premis de 4.000 euros cada un, deu segons premis de 3.000 euros cada un, nou tercers premis de 2.000 euros cada un, i disset accèssits de 1.000 euros cada un.

El jurat premiarà també als autors dels tres treballs que seleccioni per a representar Espanya al Certamen Europeu de Joves Investigadors, que tindrà lloc el 2017.

El lliurament de premis tindrà lloc divendres 30 de setembre.