La tornada a l’escola a Vilassar de Mar, amb total normalitat

 

Normalitat absoluta, obres realitzades, i per primera vegada en molts anys, el 100% del professorat incorporat a totes les escoles i instituts de Vilassar de Mar.

Uns 1.800 alumnes d’educació infantil i primària i 1.270 de secundària obligatòria i batxillerat han començat avui dilluns 12 de setembre el nou curs a les escoles i instituts de Vilassar de Mar (escola els Alocs, Escola del Mar, escola Pérez Sala, escola Vaixell Burriac, escola La Presentació, institut Pere Ribot i institut Vilatzara). Durant el curs escolar 2016-2017 hi ha 8 línies de P3 a Vilassar de Mar, recuperant la que s’havia perdut el curs passat a l’escola Pérez Sala. Pel que fa a secundària, a 1r d’ESO enguany hi ha 9 línies, una més que aquest darrer curs, repartides de la següent forma: 6 a l’institut Vilatzara (dues més que les que tenia), i 3 al Pere Ribot.

Per parlar de com ha anat aquest primer dia, des del magazin Parlant de tot aquest matí hem parlat amb tots els centres.

Des del Pérez Sala, la seva cap d’estudis, Eva Robles, ens explicava que tot començava amb normalitat amb 421 alumnes amb nens i nenes matriculats a última hora. També ha parlat de les obres de millora realitzades per l’Ajuntament durant l’estiu, les més destacades les dels lavabos de la planta baixa i les finestres del gimnàs.

Des del Vaixell Burriac, la seva directora, Pilar Pérez, també ens feia balanç de les primeres hores en un centre on han iniciat classes 442 alumnes, destacant la tranquil·litat que ha regnat en aquest inici de curs.

Ens ha parlat de les obres importants de millora que s’han fet destacant els lavabos del pati, els terres de les dutxes i els terres dels lavabos de parvulari.

Des dels Alocs, estrena càrrec el seu director, en Lluís Rodríguez, que ens ha explicat que han iniciat el curs els 255 alumnes matriculats, i que ho han fet sota el lema “Juguem”, el professorat ha rebut als alumnes jugant al “pica paret” al pati.

 En ser un centre relativament nou, només s’han fet tasques de manteniment a l’estiu.

Des de l’Escola del Mar, amb 455 alumnes, Enric Serres, el seu director, ens explicava el que ha estat la tònica general a la resta de centres, l’inici de curs amb totes les places de professorat cobertes

I també ha assenyalat una de les obres de millora que s’han fet durant l’estiu, que ha consistit en ampliar una zona perquè els pares i mares que acompanyen els alumnes d’infantil no estiguin tan apretats en un espai que fins ara era molt reduït.

Pel que fa a l’escola concertada, la Presentació de la Mare de Déu, avui han començat 223 alumnes, amb matrícules d’última hora. Ens comentava la directora Paquita de Bas que des del centre afronten el curs amb il·lusió.

Pel que fa als instituts, el Pere Ribot comença amb 520 alumnes, una xifra que la seva directora, Marta Pons, deia que era la màxima que fins ara havia tingut el centre. Pons també ens ha explicat que el primer dia, sobretot per als alumnes que comencen al centre, els de 1r d’ESO, serveix per fer l’acollida i presentació i ensenyar-los tot el centre.

 Des del Vilatzara, la seva directora, Maravillas García, ens explica que el nou curs el centra té 750 alumnes, amb dos grups més de 1r d’ESO i ha destacat les obres que ha fet el departament amb la reparació de la teulada de l’edifici.

D’altra banda, l’Escola Bressol Municipal, la Bressoleta, va començar les classes el passat 7 de setembre amb un total de 215 matriculats, amb totes les places de lactants plenes i alguna plaça, poques, disponibles. Avui la Montse Tolrà, la directora, ens ha explicat que la setmana passada va ser d’adaptació i que ara ja estan tots els alumnes a les aules totes les hores.

Des de l’Escola Municipal d’AdultsEls Ametllers” informen que les classes començaran el dia 19 de setembre i que encara hi ha places vacants per a alguns dels cursos que s’ofereixen. Per a més informació, el centre es troba al carrer Manuel de Falla, 1, Telèfon. 93 759 36 94 (horari de tarda).