Pau Arona (Babord) fa balanç dels dos anys de mandat

Des del magazine matinal “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio s’està fent una roda d’entrevistes amb les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament de Vilassar de Mar per fer balanç dels dos anys de mandat. Avui representant a Babord ens ha visitat Pau Arona. “Fem una valoració positiva de la nostra feina però crítica amb la institució, l’Ajuntament i també el govern”, ha dit Arona a l’hora de fer un balanç global dels primers dos anys de mandat.

En resposta a la pregunta si estaven satisfets amb el pacte, que va donar l’alcaldia a Damià del Clot, Arona ha manifestat que és una satisfacció parcial: “gràcies a això vam poder provocar canvis, per exemple en matèria de democratització de l’Ajuntament en dos espais de decisions com la Junta de Govern Local i la de la SA Municipal” però ha matisat que han vist una deriva en altres temes que els han “decepcionat bastant”.

Per a Babord, ha afirmat, el principal problema que arrossega el poble és el deute de la SA Municipal, que ha atribuït a la legislatura de CiU. Al setembre es coneixeran els resultats de l’auditoria i des de Babord treballaran perquè el poble conegui els resultats i si hi ha responsabilitats tècniques i polítiques, recordant que un dels actuals membres del govern, Joan Roca, tenia també responsabilitats en el govern de CiU.

Arona ha reconegut que si Gent per Vilassar de Mar no hagués entrat al govern hi hauria hagut més possibilitats que ells haguessin format part. Però sobre la possible entrada a 2 anys d’acabar el mandat, ha estat contundent: “Avui nosaltres no contemplem entrar al govern”. Respecte a les crítiques que reben respecte que Babord és un partit que es troba còmode a l’oposició, Arona també ha remarcat: “no ens tremolen les cames per prendre responsabilitats”. “Babordvocació de govern a Vilassar de Mar perquè ha nascut per intentar transformar la realitat del nostre poble”.

Dels dos anys a l’oposició, Babord destaca entre les coses aconseguides el de saber adaptar la seva forma assembleària de treballar amb el ritme de treball de l’Ajuntament, que el Pla de Mobilitat no seria el que és sense la dinamització de Babord igual que l’experiència de pressupostos participatius de la qual, ha explicat, Babord va fer una esmena perquè la gent del carrer també pogués presentar propostes. Pels propers 2 anys, Babord es marca com a objectius, a més de donar a conèixer els resultats de l’auditoria de la SA Municipal -el seu cavall de batalla-, que es facin efectives les propostes del Pla de Mobilitat, donar-li futur al sector agrícola, municipalitzar serveis que ara estan externalitzats i que es pugui abordar el tema de l’habitatge, entre d’altres.

Per escoltar l’entrevista sencera clica aquí.