Juan Díaz (Cs) fa balanç de dos anys de mandat

Vilassar Ràdio, a través del magazine matinal de l’estiu “La ràdio a la fresca”, està realitzant entrevistes amb les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament de Vilassar de Mar per fer balanç dels dos anys de mandat. Avui ha estat el torn de Juan Díaz, de Ciutadans (Cs).

Díaz ha qualificat el govern d’”inefiçaç” i ha afirmat que funciona a remolc dels esdeveniments. “Aquest govern s’està sentint ineficaç per fer la seva feina i sobretot per la seva carència de recolzaments. Ha estat incapaç de tenir un pressupost per aquest any”, ha ressaltat. Per a Cs el principal problema del govern és “que estan desbordats pels esdeveniments, estan en minoria i no ho han assumit”.

Juan Díaz ha recordat que el seu grup ha presentat, al llarg d’aquests dos anys, 21 mocions al ple i que les que s’han aprovat no s’apliquen posant d’exemple la moció de revitalització del comerç local i del Mercat Municipal o la relacionada amb el soroll. “Parlen de transparència però les mocions queden en el sac de l’oblit”.

Si Cs hagués governat en aquests dos primers anys té clar que el primer que es preguntaria a l’hora de fer qualsevol actuació seria “El que fem millora el poble?” i  després tindria clar quin projecte de poble es vol per anticipar-se als problemes, fent referència, per exemple, a la quantitat de llicències turístiques que s’estan atorgant en el darrer any.

Díaz considera “greu i excepcional” que no s’hagin aprovat els pressupostos del 2017. “L’únic responsable és el govern perquè no ha generat sinèrgies amb l’oposició”. Díaz també s’ha queixat que el govern destini diners i recursos a la qüestió independentista. “Es pot ser independentista sense utilitzar els diners del pressupost públic”, ha etzibat. “Mai farem pactes de govern amb partits independentistes però els recolzarem en accions que siguin bones per a Vilassar de Mar” i ha posat d’exemples el projecte de pressupostos participatius i la Taula de Mobilitat, entre d’altres temes.

Pels propers dos anys, Cs es plateja seguir treballant proposant millores en l’àmbit social i d’igualtat, millores que recolzin al petit comerç, als emprenedors i als autònoms, als centres educatius i les seves ampes, i en general que millorin el poble.

Pel que fa a si repetirà com a cap de llista a les properes eleccions municipals, Díaz ha explicat que la seva intenció es presentar-se a les primàries. “A dia d’avui tinc il·lusió per seguir treballant per Vilassar de Mar”.

Preguntat pel referèndum de l’1 d’octubre, Díaz s’ha mostrat contundent en la posició del seu partit: “El problema no es pot solucionar trencant la baralla sinó jugant millor les cartes”.

Per escoltar l’entrevista sencera clica aquí.