Joaquim Ferrer (CiU) fa balanç dels dos anys de mandat

L’espai “Parlant de tot” ha continuat aquest dijous 6 de juliol amb la roda d’entrevistes a les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament de Vilassar de Mar per fer la valoració dels dos anys de mandat. Avui s’ha emès l’entrevista a Joaquim Ferrer. El regidor i portaveu de CiU ha dit que “és difícil fer balanç quan hi ha poca cosa a analitzar” i que en aquests dos anys el govern “ha parlat més del passat que del futur.”

Per a Ferrer, “les finances no són tan dolentes com es plantejaven”. “Ningú ha negat que l’Ajuntament tingui un deute elevat”, però l’Ajuntament, ha assenyalat, “ha estat capaç, com vam dir, de fer front als seus compromisos sense que això impliqués haver de deixar de fer coses” i ha afegit que “ si s’han deixat de fer ha estat per manca de capacitat de gestió, no per falta de recursos”. Ferrer ha ressaltat que “s’han deixat de fer coses o s’ha deixat de tenir cura en moltes coses en temes molt visibles” en referència al manteniment de la via pública i de les platges, entre d’altres àrees, “perquè s’han prioritzat altres coses”.

Ferrer ha manifestat que la majoria d’actuacions realitzades són “la finalització d’aquelles que s’havien iniciat al final de l’anterior mandat”. A parer de Ferrer, “el govern no ha entès que el doble de regidors es troben a l’oposició” i ha afegit que el govern “va triar un soci preferent que probablement no hagi complert les seves expectatives”.

Ferrer ha destacat també que treballar amb pressupostos prorrogats implica no poder disposar del capítol d’inversions i ha mostrat el seu malestar pel fet que algunes mocions no resolutives aprovades en ple no s’hagin tirat endavant.

Pel que fa al que queda de mandat, Ferrer ha explicat que no se sap què és farà en els propers dos anys i ha dit que les actuacions que es puguin dur a terme dependran “de la capacitat del govern en trobar suports estables, no puntuals”. Ferrer ha manifestat que “el govern no ha obert la mà ni ha facilitat el diàleg” amb CiU.

Ferrer ha explicat que la feina de l’oposició “és dura perquè piques contra la paret” i que la tasca dels grups polítics de l’oposició és intentar que alguns dels seus plantejaments siguin acollits per part del govern. En aquest sentit, ha estès la mà al govern per intentar arribar a acords.

En relació a si es presentarà a l’elecció com a cap de llista del Partit Demòcrata Català (sorgit de la refundació de Convergència Democràtica de Catalunya) a les properes eleccions municipals, Ferrer ha dit que li faria il·lusió ser de nou cap de llista, que es posa a disposició del que decideixin els militants del partit i que no està desgastat de la política municipal.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí.