Joan Roca (Gent per Vilassar de Mar) fa balanç dels dos anys de mandat

Amb motiu dels dos anys de mandat, l’espai “Parlant de tot”, que condueix Jaume Cabot, ha encetat una roda d’entrevistes a les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament per fer-ne balanç. Va començar el passat 20 de juny amb l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot d’ERC-VdM Diu Sí. Aquest dimecres 5 de juliol s’emès l’entrevista a Joan Roca, en representació de Gent per Vilassar de Mar.

 

Roca ha fet un balanç molt positiu dels dos primers anys del present mandat i ha manifestat que l’Ajuntament és una administració propera i transparent. Ha afegit que per primera vegada s’ha fet un pla d’actuació municipal, que ha servit com a full de ruta de les actuacions a realitzar i ha subratllat que s’ha reconduït i s’ha millorat la situació de les arques municipals, una tasca que ha qualificat de “feixuga i complicada”. També ha manifestat “governar en minoria és una experiència molt enriquidora ja que obliga al diàleg constant, pacte constant i consens constant” i ha afegit que no hi ha tibantors amb ERC-VdM Sí.

 

A continuació Roca ha fet balanç de la gestió de les àrees de govern gestionades per Gent per Vilassar de Mar, que són les regidories d’Espais Públics, Equipaments, Medi Ambient, Serveis Socials, Igualtat, Família i Gent Gran. Roca ha explicat que han encarat aquesta legislatura “pensant en el benestar de les persones”.

 

Roca ha destacat que la nostra població passarà a ser àrea bàsica de serveis socials, la posada en funcionament del servei d’acollida a persones nouvingudes, el nou reglament d’ajudes, l’augment de l’ajuda econòmica per a les famílies amb dificultats per pagar el rebut de l’aigua, la realització de millores als equipaments de la gent gran, el fet que Vilassar de Mar ha passat a ser un municipi cardioprotegit, la instal·lació de més cordes de “línies de vida” a la platja per a facilitar el bany a persones grans,l’impuls del consell de salut, la realització d’un nou programa d’ajuda a persones en situació de desocupació, el control més exhaustiu que s’està fent dels grans contractes de l’Ajuntament com el del servei de neteja, el manteniment dels equipaments, la retirada de les plaques amb simbologia franquista, l’ampliació dels serveis de recollida de roba i calçat, la realització d’un inventari dels arbres i la pròxima confecció d’ un pla director sobre aquesta qüestió.

 

En referència a les platges, ha recordat que el servei de socorrisme ha començat aquest any a principis de juny i que disposa de més efectius. També ha subratllat que les analítiques d’aquestes primeres setmanes han determinat que la qualitat de l’aigua és excel•lent. Quant a la manca de sorra, ha recordat que aquesta qüestió no és competència municipal i que aquesta manca de sorra dificulta les tasques de neteja. Ha qualificat de “taca negra” la problemàtica dels ascensors del passeig Marítim i ha avançat que s’estan buscant solucions constructives per posar-hi rampes.

 

Finalment, Roca ha explicat que al govern li hauria agradat treballar amb els pressupostos aprovats i ha destacat que el fet d’haver de treballar amb pressupostos prorrogats ha fet que no es pugui disposar del capítol d’inversions.

 

En referència a si es tornarà a presentar per a l’elecció de cap de llista de Gent per Vilassar de Mar, ha dit que és un tema que encara no han tractat en aquesta formació política i ha avançat que “li agradaria que algú el rellevés”.

 

Poden escoltar l’entrevista sencera aquí.