Original Flor, multipremiada en la gala que aplega als gegants del comerç

Precisió quirúrgica, sentit artístic i tones de carinyo. Aquest és el secret de l’empresa Original Flor, creada per dos germans de Vilassar de Mar, que, amb seu a Vilassar de Dalt, s’acaba d’endur dos premis gegants lluitant amb empreses i multinacionals de reconegut prestigi a nivell estatal. A les seves vitrines: Millor Comerç de l’Any i Millor Atenció al Client de 2023.

Són en Miquel Vázquez i la Cristina Vázquez. Família de Floristes. Han estat entrevistats al “Parlant de tot”:

Els dos germans encara no es creuen els premis que els van adjudicar contra tot pronòstic. Lluitaven contra empreses multinacionals i era molt difícil guanyar-los.

Els dos germans de Vilassar de Mar acaben d’obtenir el premi a Millor Floristeria Online per damunt, per exemple, d’un gegant com Interflora. Fa 9 anys que van constituir, els germans Vázquez, Original Flor.

La idea va sorgir quan van veure per televisió que dos germans de Nova York estaven venent flors per correspondència.

No tenen botiga física, sinó que treballen en línia i fan esdeveniments. I és que la floristeria corre per les seves artèries. Besavis amb quiosc de flors a les Rambles de Barcelona, avis productors de flors i pares majoristes del sector. Des de 1922 que els Vázquez treballen amb roses, clavells o orquídies. L’objectiu d’Original Flor? Donar molt bona qualitat a molt bon preu. 

Abasten tota la Península Ibèrica. El seu és un cas d’èxit. Un exemple: un ram comprat a les 3 de la tarda a les 10 del matí de l’endemà ja està a destinació.

La Cristina Vázquez s’encarrega de les compres, de la confecció dels rams i de la direcció artística. En Miquel Vázquez gestiona els números. També, reconeixen, tenen un molt bon equip al darrere. Comprar, revisar tot el gènere, de realitzar el ram,  enviar-lo. Han donat les gràcies a l’agència de comunicació i a la logística, a les empreses de transport.

Precisió, doncs, quirúrgica. La màgia del món globalitzat d’avui i la bona feina, per exemple, els va portar a fer una boda a Valladolid després que una clienta agraïda els ho pregués.

Però no tot són flors i violes, mai millor dit. Els dos germans han hagut d’anar a més d’un judici, com a testimonis, per casos d’assetjament.

Amb el premi a Millor Comerç de l’Any a les seves vitrines, expliquen que ells no es van presentar a aquests premis tan prestigiosos, sinó que van ser seleccionats. Els van comunicar que havien arribat a la final. Ells i Interflora. David contra Goliath. I premi. Van tenir més de 186.000 vots.

I ja els costava d’assimilar aquest guardó quan els va caure, també, el de Millor Atenció al Client per davant, per exemple, d’un monstre com El Corte Inglés. Original Flor dona el cent per cent en tots els sentits perquè els clients estiguin contents   

En la gran gala de lliurament de guardons, que es va fer en un hotel de Barcelona, empreses i multinacionals es preguntaven qui eren els dos germans de Vilassar de Mar.

Ha recordat que la  votació no l‘ha fet un jurat, sinó els clients i que això té molt de valor. Segons les dades que monitoritzen, qui compra a Original Flor, repeteix

Abans de marxar ens deixen el seu secret: són molt pencaires i tenen agent molt vàlida. Entre la seva clientela, per cert, gent molt famosa, que no revelen per protecció de dades.

El ram més gran? 100 roses vermelles amb destí a un hotel de Barcelona. Ens fem nostre el lema d’Original Flor: no et rendeixis que tot arriba