Exposició “Percepció, matèria i memòria” d’Esther Aliu, al Museu Monjo

El Museu Monjo està acollint del 22 d’octubre fins al 19 de novembre la mostra “Percepció, matèria i memòria” d’Esther Aliu. La mostra està formada per 29 obres: 2 en vidre i paper, 4 en paper i la resta són obres en vidre amb inclusions metàl·liques i esmalts.

El projecte del qual formen part aquestes obres s’ha gestat durant dues dècades.  Cada peça ha tingut un temps diferent de disseny i de producció: dins del forn, com a mínim, 12 hores.

Aliu treballa en diferents disciplines i tècniques i utilitza el vidre per “dibuixar” projectant imatges temporals que rivalitzen amb la materialitat de les seves escultures i instal·lacions. Les obres parlen de la fragilitat dels records i els rastres de la memòria. Aliu reflexiona sobre allò que és real i el que és il·lusori, qüestionant l’objectivitat de la percepció.

Es pot considerar que les seves obres són peces “ferides” que es reconstrueixen en sentit simbòlic i literal formant una arqueologia íntima d’allò que ens capta l’atenció, molts cops sense ser-ne conscients.

Vidre, metall, grafit i tinta són els elements essencials de la seva obra. L’artista ha treballat en els àmbits de l’art, el disseny i la docència artística i no s’emmiralla, a l’hora de crear, en cap artista en concret.