“ObertaMent” un nou programa sobre salut mental, a les emissores municipals del Maresme

Les emissores municipals del Maresme, i entre elles Vilassar Ràdio, emeten des d’aquesta setmana un nou programa, de caràcter quinzenal,  amb el títol “ObertaMent. Xarxa de salut al Maresme”, que tractarà sobre les malalties mentals i inclourà un debat. A Vilassar Ràdio es podrà seguir els dimecres a partir de 2/4 de 2 de la tarda.


El programa està fet amb les aportacions mèdiques del doctor Guillem Homet, director mèdic de la Comunitat Terapèutica del Maresme, i amb la col•laboració del Consell Comarcal del Maresme.

A la comarca del Maresme unes 90.000 persones patiran algun problema de salut mental al llarg de la seva vida, segons la Comunitat Terepèutica del Maresme. Al món, segons l’Organització Mundial de la Salut, una de cada quatre persones tindrà al llarg de la seva vida una patologia mental.  Aquestes patologies en algun cas extrem poden portar a l’intent de suïcidi. A la comarca del Maresme,  el suïcidi és una de les causes de major mortaldat dels joves, associades a malalties mentals.

El programa serà difòs per  les emissores municipals de la comarca, que treballaran en xarxa també per respondre totes les consultes de la població a través del correu electrònic.

Leave a Reply