Obert i inaugurat el pont que connecta les avingudes Carles III i Lluís Companys

Inauguració del Pont de carretera de CabrilsEl president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, han inaugurat el divendres 25 de juliol el nou pont de la riera de Cabrils, gràcies al qual han quedat unides les avingudes Carles III i Lluís Companys, fins ara separades per la riera.
L’obra, finançada íntegrament per la Diputació, amb un cost de més d’1 MEUR, dóna resposta a una reivindicació històrica del poble.

Salvador Esteve ha manifestat que “les obres que ajuden a confegir l’urbanisme d’un poble tenen el sentit primordial de servei al ciutadà”. I ha reiterat el compromís de la Diputació amb el territori “per optimitzar els recursos del món local amb resultats tangibles com aquest pont i aquesta travessera millorada”. Per la seva banda, l’alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, ha destacat que l’obra és un exemple de col·laboració entre administracions. “Ha permès posar fi a una reivindicació històrica, fent realitat una vella aspiració popular”- ha dit Ferrer. “Entre tots –ha afegit-, hem fet un gran esforç per guanyar en comoditat, seguretat i connectivitat”.

L’acte inaugural ha estat principalment de caire festiu, de participació popular, i ha comptat amb les actuacions i cercaviles de les colles de l’AVAL amb els gegants, capgrossos i els Ssstrèpits.

L’obra millora la seguretat i la mobilitat de la vila, salvant l’obstacle natural de la riera. A més, permet el trànsit de vehicles en doble sentit, així com també la circulació de vianants. El nou pont ha quedat totalment integrat amb el paisatge urbà de l’entorn i la cruïlla compta amb semàfors i passos de vianants a tots els punts de la intersecció per facilitar la mobilitat tant dels vehicles com dels vianants.

En el moment de l’obertura del nou pont, el tram de la carretera de Cabrils comprès entre el carrer Santa Maria i la N-II ha passat a ser d’un únic sentit de circulació, de baixada direcció mar, i ja no es pot fer l’entrada al poble per Escultor Monjo, que passa a ser només de sortida. En el seu lloc s’ha habilitat una nova entrada i sortida al municipi des de la N-II, a l’altura de la Ronda Vilassar, que s’afegeix a les ja existents a la carretera d’Argentona i al Mercat de Flor. Amb aquest canvi de circulació a la carretera de Cabrils, les tres línies de bus que hi circulen, la C-12, la C-30 i la N81, canvien part del seu recorregut. Els nous itineraris es poden consultar aquí.

A partir del 15 de setembre s’iniciaran les obres per adequar l’avinguda Escultor Monjo en carrer urbà per millorar l’accessibilitat i la seguretat dels vianants.