Obert el termini per presentar propostes a Pressupostos Participatius

 

És obert el termini perquè qualsevol persona empadronada a Vilassar de Mar i major de 16 anys pugui presentar propostes als Pressupostos Participatius del 2022-2023. És la sisena edició d’aquest mecanisme de participació ciutadana a través del qual els veïns i veïnes decideixen a què es destina una part del pressupost municipal. En concret, en aquesta convocatòria hi ha prevista una partida de 300.000 euros, a càrrec del pressupost 2023, distribuït de la següent manera: 260.000 euros per a projectes d’inversions i 40.000 euros a projectes de serveis, programes o activitats.

Enguany les propostes que es presentin, tant d’inversions com de serveis, hauran d’estar vinculades a uns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) concrets, aprovats per l’Assemblea General de Nacions Unides, relacionats amb els drets de les persones. Concretament als ODS següents:

  • ODS 3 Bona salut: Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats.
  • ODS 4 Educació de qualitat: Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat, i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom.
  • ODS 5 Igualtat de gènere: Aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i nenes.
  • ODS 8 Treball digne i creixement econòmic: Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva, i el treball digne per a tothom.

Les propostes d’inversions no podran excedir els 110.000 euros (IVA exclòs) i les de serveis, els 15.000 euros (IVA exclòs). Els serveis, a més, tindran principi i final, és a dir, no podran excedir més enllà de 12 mesos des de l’inici de l’execució.

Les propostes de la ciutadania hauran d’estar vinculades als ODS abans esmentats i es poden fer del 16 de gener al 31 de març de 2023.

Com cal presentar les propostes? Es podran presentar per via telemàtica (tràmits en línia del web municipal) o de forma presencial a través de l’OIAC de l’Ajuntament (de dilluns a divendres, de 9 a 14h). Un cop s’hagi superat el període de presentació de propostes, la Comissió de Pressupostos Participatius seleccionarà inicialment les que passaran a la validació dels equips tècnics de l’Ajuntament.

El període de votació popular anirà del 27 de juny al 16 de juliol de 2023.