Incombustibles i esperonats per l’èxit, l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar ja té dissenyat la programació del primer trimestre del nou curs. Aquesta entitat del nostre municipi que aposta per la formació continuada t’espera el dimarts 26 de setembre a la Sala Carrau. En un acte de portes obertes es donarà a conèixer la programació i s’oferirà la possibilitat de renovar la quota de persona sòcia.
De moment, i des del “Crònica“, et fem un avançament de tot el que tenen pensat. Classes i conferències, sortides i monogràfics sobre temes tan diversos que abracen des de l’art a l’economia passant per temes socials o ecològics. Sempre, a més, amb persones conferenciants amb una gran capacitat comunicativa i de connexió amb el públic que omple, dimarts si, dimarts no, la Sala Carrau sempre a les sis de la tarda.
A la plataforma de sortida del primer trimestre, art. Serà el 10 d’octubre quan escoltarem Alba Sarraute que pronunciarà la conferència “La vida al circ contemporani”. I ho farà en primera persona, ja que ella és artista d’aquesta disciplina.
15 dies més tard, 24 d’octubre, l’Aula d’Extensió Universitària s’endinsa en l’economia. El diamant, l’indomable a càrrec del doctor en geologia Joaquim Nogués. Per a la tercera sessió, 7 de novembre, la conferència porta per títol Energia Nuclear. Transició Energètica. De la mà del doctorat enginyer Francesc Raventós.
El 21 de novembre la infermera i màster en bioètica Montserrat Busquets defensarà la xerrada que es titula “Ètica de la cura“. Una nova mirada per atendre les necessitats i el benestar de les persones. I de la salut i la societat saltarem, el 12 de desembre, a la música amb una xerrada sobre Maria Callas per part del divulgador musical Enric Mayoles. I amb més música, tancaran el primer trimestre de l’Aula el 19 de desembre explorant el Cant de la Sibil·la amb la historiadora Laura de Castellet.
Però l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar no viu només de conferències. També fan excursions i sortides culturals. El 28 de novembre marxaran cap a Cercs. Per conèixer les mines d’aquesta localitat del Berguedà i dinar inclòs a un preu de 45 euros per a les persones sòcies; 55 per a les que no ho són.
Finalment, no podem tancar la notícia sense parlar dels monogràfics de l’Aula. El del primer trimestre del curs 2023-2024 gira al voltant de la Narrativa que mai podrà escriure un robot. Del 8 al 29 de novembre quatre sessions que aniran a càrrec de l’escriptor, periodista i professor vilassarenc Antonio González Iturbe. Així doncs, déu-n’hi-do amb el programa que anirem desgranant tant en diferents edicions d’aquest informatiu com en el nostre matinal, el “Parlant de Tot”.