Aportació de 5.000 euros per donar suport a la campanya d’emergència pel terratrèmol al Marroc

5.000 euros. Aquesta és la quantitat de diners que l’Ajuntament de Vilassar de Mar destina, per via extraordinària, al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per donar suport a la campanya d’emergència pel terratrèmol del Marroc.

Terrible sisme, 6,8 a l’escala oberta de Richter, que el passat 8 de setembre va causar la mort de prop de 3.000 persones.

Una xifra de morts que, desgraciadament, i a mesura que vagin avançant les tasques de desenrunament, anirà creixent de manera exponencial. Un terratrèmol, el més fort que ha patit el país alauita des de 1900, i que es va produir per la topada entre les plaques tectòniques africana i euro asiàtica. L’epicentre del terratrèmol es va localitzar a zones remotes del Gran Atles, on es creu que rauen moltes de les víctimes (una zona rural esquitxada per centenars de petits pobles) però també ha afectat la ciutat històrica de Marràqueix, que s’ha vist greument danyada.

Si, en l’àmbit particular, vols ajudar, hi ha un compte de Bizum el 06974 (concepte Terratrèmol Marroc) i un parell de comptes corrents que pots localitzar tant al web de l’Ajuntament de Vilassar com en el del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Una entitat que té, per cert, una llarga trajectòria de suport al Marroc.

En aquest sentit, aconsellen que les persones o entitats que vulguin col·laborar fent donacions a la campanya ho facin a través d’aportacions econòmiques i no a través d’enviament de materials, ja que l’ajut en forma de materials triga massa a arribar, el transport té un cost econòmic i ambiental molt elevat i la roba, menjar, medicaments i altres materials útils es poden comprar als països veïns.

I és que, víctimes humanes i persones ferides al marge (al voltant de 5.000), Les carreteres i vies de comunicació estan bloquejades i impedeixen que les ambulàncies arribin fins als ferits, i mentre els veïns i les autoritats s’afanyen per retirar la runa, les tasques de rescat i socors resulten difícils a causa del terreny muntanyós, el risc d’esllavissaments de terra i les grans distàncies.

No és la primera vegada que l’Ajuntament de Vilassar de Mar fa aquestes aportacions al Fons Català. El març de 2022, per exemple, el nostre consistori va enviar 5.000 euros per a les persones refugiades de la guerra d’Ucraïna i al febrer d’enguany la mateixa quantitat d’euros es va derivar a diferents catàstrofes al Kurdistan, Síria i Turquia.

Recorda, 06974 (concepte Terratrèmol Marroc).