Primer balanç de la Burriac Atac 2023

La 18a edició de la Burriac Atac ja és història. La tradicional cursa nocturna de muntanya Vilassar de Mar, que organitza el Piri, es va disputar dissabte a la nit. El director, Gustau Bernaus (i ho ampliarem en pròximes edicions del “Crònica”) fa un molt bon balanç de la cita esportiva. Un esdeveniment que es va celebrar sense que (a hores d’ara) consti a la direcció cap incidència i amb el suport imprescindible de 320 persones voluntàries que van contribuir a un nou èxit d’aquesta cursa que, oficiosament, tanca l’estiu a Vilassar de Mar.

I, a nivell de competició (cursa puntuable pel campionat de Catalunya) cal destacar l’alt nivell de les persones participants. També cal esmentar que, malgrat ser una prova llarga i de resistència, en alguns casos, fins i tot, es va estar ben a punt d’activar la foto finish, ja que les primeres persones classificades en les dues categories van aclarir les posicions en el calaix del podi, pràcticament, a l’esprint afegint una mica més de picant a una prova mítica.

Pel que fa als resultats. Comencem per la prova llarga. La de 20 Km. En categoria masculina, i amb un temps de 2:00 h justes, el guanyador va ser Sintu Vives. Va travessar la línia de meta, ubicada a la platja, cinc minuts després Sergi Puigmal i amb 2 h i 10 minuts; el bronze va ser per Marc Grajal.

Pel que fa a la categoria femenina, seguim en el recorregut llarg (un autèntic trenca cames), la vencedora va ser Julia Solà (2h 29), seguida per Marta Maldonado (2h 32 min i 38 segons) superant en l’esprint final a Montse Gràcia que va acabar tercera només tres segons de Maldonado.

15 km era la més que respectable distància que havien d’afrontar les persones corredores en el sector curt. En homes, Aimar Velez es va imposar amb 1h 26 minuts i Eduard Adsuar va ser plata amb 1 h 28 min. i 3 segons. Li trepitjava els talons Oleguer Urgles que va creuar amb 1 h 28 min 55 segons.

En categoria femenina, Mercè Colomera va ser la primera a trencar la cinta amb 1 h 55 minuts. 32 segons (exactament) menys que la segona classificada, Eva Quirant. La tercera plaça del calaix va ser per a l’Anna Barba (1h 57min).

En l’edició de demà del “Crònica“, xerrarem amb profunditat amb el director de cursa, en Gustau Bernaus, que està recopilant, encara, tota la informació de la cita.

Un primer titular? Puntua en un 9 sobre 10 la disputa de la 18a edició de la Burriac Atac i vol agrair l’esforç i la feina de les 320 persones voluntàries que van aportar el seu granet de sorra per tal que tot funcionés com un rellotge.