Mural sobre la mar, al pas soterrani de davant de l’Ajuntament

La Nit de Reis ens va deixar una sorpresa a Vilassar de Mar. Si encara no has passat pel soterrani que uneix la plaça de l’Ajuntament amb el Passeig Marítim, et recomanem que ho facis. Una alenada de color et rebrà. I és que, fruit dels diners recaptats en el Túnel del Terror de Halloween, que van celebrar veïns i veïnes del carrer de Sant Magí, en Carlos Sánchez Llibre, en representació de “A mar és espectacular” i l’artista Maria Baylac han complert la promesa de posar en valor la Mediterrània i d’acolorir aquest soterrani que és una de les portes d’entrada que Vilassar té amb el mar.

En un total de 36 hores, tres dies treballant 12 hores diàries, el soterrani va quedar tunejat i enllestit la Nit de Reis.

En Carlos Sánchez Llibre, en nom de les moltes entitats i persones que es van engrescar en el projecte, es mostra molt satisfet d’haver complert la promesa que es van fer la nit de la Castanyada. Els colors, l’art, l’estil el va posar la pintora argentina Maria Baylac. Apassionada, explica que el soterrani és un xoc d’alegria que permet, i aquesta, també, era un dels objectius del projecte, connectar amb Vilassar de Mar

Baylac ha subratllat que l’objectiu de l’obra és connectar-nos amb l’energia que transmeten els colors  

Artista autodidacta, el tàndem que fa amb Sánchez Llibre ha estat una de les claus per tal que el projecte arribi a bon port. Seny i rauxa. A la pintora, la pandèmia la va agafar a Vilassar de Mar. Moltes i moltes converses, recorden, pensat en fer alguna cosa per Vilassar de Mar. Fer comunitat

Un dels aspectes que més il·lusió els fa és que molta, molta gent els va ajudar a pintar l’enorme mural. Baylac està convençuda que tots portem un artista dins.

Ha recordat que hi ha gent que va pintar el blau del mar, altres van pintar persones, altres vaixells….

Dèiem que Baylac és la rauxa. Pinta a raig. Sense planificacions prèvies. Des de dins. A mesura que el mural, que és molt gran, es va creant, amb improvisació, com en la vida.  

Sánchez Llibre ens argumenta que el soterrani ens connecta amb la nostra cultura de mar i el mural té l’ànima del poble i reflecteix la cultura del nostre poble i com ha impactat en les nostres vides el mar.  

Celebren que el mural, la creació es mantingui. Que no hagi estat embrutit per actes vandàlics. Parlen de respecte.

Esperonat per l’èxit, per la satisfacció d’una promesa complerta, en Carlos Sánchez Llibre no descarta fer altres projectes, d’aquest estil, per a Vilassar de Mar. No marxa dels nostres estudis sense volen agrair un munt de persones i entitats que han donat un cop de mà: des de l’Ajuntament, per donar els permisos necessaris per la consecució d’aquesta obra, passant pel Club de Pescadors de Garbí, BricBarca, la Caseta de l’Arbre o Del Pagès a casa.

El mural, amb l’eslògan “La vida sense el mar no seria possible. Estimem-lo”, pretén acostar la ciutadania al mar i conscienciar dels perills i reptes actuals pel seu ecosistema i medi ambient.