Muchos Pájaros Producciones crea la primera sèrie sobre pirates a les costes de la Mediterrània

La productora catalana Muchos Pájaros Producciones ha produït l’episodi pilot de la primera sèrie basada en fets reals sobre la pirateria a la Mar Mediterrània al segle XVII, concretament a la costa del Maresme.


La sèrie s’anomena “Moros a la costa!” i està escrita i dirigida per l’actor Imanol García. García ha explicat que mostra al detall com eren els pirates en realitat. Com pensaven, com actuaven i sobretot com eren de temuts els seus saquejos a mariners i pobles, que patien constantment ràtzies, assassinats i violacions.


Actors ben coneguts com a l’Àlex Casanovas o en Fermí Fernández es posen a la pell d’un pescador i un alcalde d’un poble costaner que pateix un d’aquests atacs. La sèrie mostra els conflictes d’interessos entre els habitants del poble, la manera que tenien de combatre els pirates per fer-los fora i com es vivia en aquella època, vital per entendre com podien sortir-se’n. Lluitar, obeir o morir.


Montfalcó Murallat, Torà (Segarra), Vilassar de Mar i Premià de Mar són les localitzacions del primer episodi. En concret, de Vilassar de Mar es  van gravar algunes escenes a la masia de la finca de Roses Vila.

Des de la productora han explicat que estan  molt agraïts de poder haver-hi treballat en aquestes ubicacions  i sobretot pel suport i ajuda que se’ls hi ha donat.


Actualment és l’única sèrie de pirates basada en fets reals i creada per una productora del país. Això fa que  la productora li estigui buscant la millor sortida, estant en contacte amb plataformes, productores i canals de televisió, per poder mostrar al món com era realment la pirateria sense cap mena d’embut.


El diumenge 13 de juny a les 12.15h es farà una preestrena oficial al cinema l’Amistat de Premià de Mar, on hi haurà un aforament limitat obert al públic.

El termini màxim per reservar butaca serà el dijous dia 3 de juny a través d’aquest enllaç