Número 1. Leila Ouhabi, aleshores jugadora del Barça. Número 2. La divulgadora vilassarenca Maria Petit. Per descobrir la coberta del número 3 de la revista cultural vilassarenca “Mirades” ens haurem d’esperar una mica. De fet, es presenta, dissabte 22 d’abril, a les 12 del migdia a la Sala Maria Roser Carrau. Un document, de perfecte factura estètica -per cert- que tindrà com a eix conductor el teatre a Vilassar de Mar. I molts temes més que trobarem a les seves pàgines i que ens han explicat, en una entrevista a “Parlant de tot”, Martí Casares i Carla Pi.
Escolta aquí l’entrevista:
Revista gratuïta, 1.500 exemplars, que és a punt de convertir-se en semestral. Dos cops l’any. El 19 de novembre de 2021 veia la llum el primer número d’aquesta revista. Ara, asseguren els seus responsables, la publicació ja té musculatura suficient per esdevenir semestral.
Casares ha recordat que també publiquen la revista en format digital des del web i tenen xarxes socials. Ha subratllat que la revista que permet fer una mirada transversal a la cultura del nostre municipi. Té molt clares quines són les claus de la publicació: tenen molts contactes dins del poble i molta gent que els dona un cop de mà.
Per als continguts del número 3 de “Mirades”, haurem d’esperar. El teatre a Vilassar de Mar n’és el fil conductor amb figures com Joan Ramon, Oscar Bujía, la pròpia Carla Pi ,que debuta en aquest número com a redactora, o en Quim Llisorgas. També podrem conèixer, d’una manera molt vivencial, diferents barris de Vilassar de Mar. Han parlat sobre El Barato, La Xinesca, la zona dels edificis Castillejos….
Busquen persones del poble que donen un contingut molt proper i vivencial. També hi ha pàgines dedicades a l’art, ja que un dels objectius de la revista és donar a conèixer el talent jove. Casares ha explicat que a les pàgines centrals s’hi reflecteix la diversitat del poble.
S’editen 1.500 exemplars. Ja saps on la pots trobar? A les llibreries de Vilassar de Mar, i també en alguns bars i restaurants.
Carla Pi ha destacat dos articles en especial: el dedicat als quaranta anys de l’escola bressol i el dedicat a l’escola d’arts visuals, que va haver-hi fa molts anys. En les pàgines del nou “Mirades” també veurem la resposta que donen dos vilassarencs amb pes social a la pregunta “És Vilassar de Mar un poble periquito? Un poble de l’Espanyol?”.
“Mirades” que va néixer de la mà de la Comissió d’Educació i Cultura de Babord ha anat agafant entitat pròpia fins a desvincular-se d’aquesta formació política. Van crear l’Associació Mirades que té per objectiu ser també un òrgan difusor i creador de cultura, més enllà de la revista.
Dissabte, doncs, a les portes de Sant Jordi obrirem les pàgines del número 3 de “Mirades”.