“Gossos i Gats del meu poble”, al Centre Cívic del Passeig

 

“I love les bèsties.Gossos i Gats del meu poble”. Aquest és el títol de l’exposició que es pot veure des del 20 d’abril al Centre Cívic del Passeig. Una desena de retrats, molt coloristes, amb l’estil propi, marca de la casa, de la polifacètica artista vilassarenca Irene Bosch. Una mostra en la qual l’autora somia en arrencar-nos, a tots i totes, un somriure. I és que l’alegria és el veritable leitmotiv, que hi ha al darrere del seu treball

Irene Bosch ha volgut fer, amb aquesta mostra, un homenatge als nostres animals de companyia. I diem nostres perquè trobarem retrats de gats i gossos de Vilassar de Mar. Més nostres, impossible. Bosch busca que, la gent, quan vegi la mostra, s’aturi un moment i somrigui.

La mostra, que, en principi s’allargarà un parell de mesos, és fruit d’un, com a mínim, divertit procés de càsting que va començar al grup de Facebook del que forma part “Si no ets de Vilassar….” i que després va seguir entre els usuaris i usuàries del Centre Cívic del Passeig.

Per tant, no descartem que l’exposició s’ampliï. Càsting obert.

Bosch ha treballat en acrílic sobre un paper, un bon paper, un bon paper gruixut. Més d’una desena de retrats, de format considerable. L’artista, satisfeta amb la mostra, a nivell, de la resposta que hi ha hagut al nostre poble.

Bosch explica que li ha agradat molt exposar, per primer cop, al seu poble, que és el nostre, Vilassar de Mar. Ha exposat a mil llocs del món. Barcelona, San Francisco, Colòmbia…

Sempre ha treballat un tipus d’art més polític i crític. Va participar el 1994 a la primera exposició sobre grafiti a Barcelona i a San Francisco amb el Centre Cultural d’Amèrica Llatina.

Inquieta. Acaba d’arribar de l’Índia. Hi ha estat dos mesos deixant-se capbussar en els colors, les olors i la manera d’entendre la vida d’aquest país tan gran que és com un continent. Coneixent-la, sabem que, segur, alguna exposició en sortirà.

Il·lustradora de llibres, amant de l’street art, col·laboradora en premsa… Demana una paret a Vilassar de Mar per poder fer art. Fer cultura reivindicant els carrers i les places del nostre municipi com un espai artístic més. La mostra està oberta fins al 15 de juny.