Medalla catalana a la Copa d’Europa Cadet de Fuengirola

423 judokes de 21 països van participar el passat cap de setmana d’una de les proves de més prestigi a nivell europeu en categoria cadet: la Copa d’Europa de Fuengirola. 5 esportistes catalans, entre els quals es trobava la vilassarenca Palmira Piqué, es van desplaçar fins a la localitat malaguenya per prendre part en aquesta cita.

Marc Garcia i Palmira Piqué, que van competir a les categories de -66 kg i -57 kg respectivament, no van superar la primera ronda i d’aquesta manera van quedar fora de la competició. Per la seva banda, Aina Cornellà a +63 kg tampoc va poder avançar gaire ja que va quedar eliminada en el segon enfrontament, tot i haver vençut el primer combat.

La tarragonina Marina Garriga va disputar fins a 6 combats en la categoria de -44 kg. Garriga va acabar en 5è lloc després d’una excel•lent competició en què es va quedar a les portes de la medalla; ja que va perdre per la mínima la disputa pel bronze davant la britànica Amy Platten.

Paula Roset va ser qui va donar l’alegria de la jornada traduïda en una medalla de plata a la categoria de -48 kg. Roset, que partia com una de les favorites i sortia com a cap de sèrie, va lliurar el primer enfrontament. En el camí cap a la final es va desfer de les representants d’Azerbaidjan, Espanya i Holanda. Un cop en el combat per fer-se amb l’or, Roset es va veure superada per l’holandesa Naomi Van Krevel.

L’argent de Roset a Fuengirola juntament amb la segona posició aconseguida el cap de setmana anterior a la Copa d’Europa de Follonica; serveixen a la masnovina Paula Roset per obtenir la mínima per a participar al Campionat d’Europa Cadet del juny a la localitat de Kaunas i l’Olimpíada Juvenil que tindrà lloc a l’estiu a Hongria.

Amb aquesta bona actuació dels representants catalans, queda de nou palès el bon moment pel que passa la categoria cadet a Catalunya.