Mossos d’Esquadra i alumnes del Pere Ribot i Vilatzara han parlat sobre “Internet segura de tu a tu”

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional d’Internet Segura el passat 7 de febrer, aquest dimarts el magazine matinal “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio, que presenta Jaume Cabot, ha parlat, dins de la secció mensual que compta amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, del projecte “Internet segura de tu a tu”, adreçat als joves. Han visitat els estudis de l’emissora dues agents de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra de Premià de Mar, dos mestres i vuit alumnes dels instituts Vilatzara i Pere Ribot ubicats a la nostra localitat.

La policia autonòmica està treballant des de fa temps amb instituts de tot el Principat, per a donar-los consells sobre diferents aspectes relacionats amb la seguretat.

L’agent Sílvia ha explicat que el projecte “Internet segura de tu a tu” consisteix en donar consells als nois i noies més grans per navegar per Internet de forma segura i prevenir-los davant de possibles situacions de delicte que puguin patir. Els nois i noies més grans són els encarregats d’impartir les xerrades, amb el que han après, als nois i noies més menuts.

Des dels Mossos d’Esquadra han fet una valoració molt positiva de com ha anat aquesta experiència. Per la seva banda, els alumnes han explicat quins són alguns dels delictes que es produeixen a través d’Internet, com el sexting, ciberbulliyng i happy slaping, entre d’altres.
El professors dels dos instituts que han visitat l’emissora, Esther Giró, de l’institut Pere Ribot, i Marc Vilanova, de l’institut Vilatzara, han explicat quin és el protocol que s’activa en el moment en què es detecta que hi ha algun problema entre els alumnes.

Els alumnes han explicat que el perfil de persona que acostuma a patir aquest tipus de situacions són de caràcter feble o introvertit.

Els Mossos d’Esquadra estan impartint xerrades sobre internet segura també als centres cívics i comunitats de veïns de diferents poblacions de tot Catalunya.

Escolta l’entrevista sencera aquí.