Martina Navarro, campiona de Catalunya de Judo Kyus en la categoria -57 quilos

La Copa de Campiona de Catalunya ja és a l’habitació de la vilassarenca Martina Navarro. Aquest dissabte passat es va fer amb la medalla d’or en el campionat de kyus en judo en la categoria de menys de 57 quilos. Té 15 anys, estudia a l’escola Sant Feliu de Cabrera de Mar i el seu futur professional el relaciona, de moment, en l’àmbit científic.La campiona de Catalunya està eufòrica. Primer cop, en la seva carrera, que trepitja un podi i ho fa des del lloc més alt del calaix.

Ha de ser complicat poder compaginar vida esportiva i escolar. La Martina treu temps d’allà on pot, per a estudiar i preparar els exàmens. Els estudis són el primer. Ella ho té molt clar. Va començar en el món del judo, primeres passes a l’Ateneu abans d’enrolar-se a les files del Judo Mataró, un dels clubs més importants de Catalunya, gràcies a l’Eduard. El seu pare, que havia practicat aquest esport quan era jove, la va apuntar quan era petita. Després d’un temps, va tornar a fer judo a partir dels 8 anys.

La Martina confessa que gaudeix practicant el judo. També a la vida. Un esport que l’ajuda a controlar els nervis.Pel que fa a la final que es va disputar, dissabte passat, al pavelló Mundet de Barcelona, màxima puntuació. Anava sense pressió, admet. Ha recordat que el kyus és  una competició per a totes les edats i no es pot tenir més de cinturó negre.

Hem volgut saber què va sentir la Martina Navarro en guanyar. Emocions molt fortes. Al principi no s’ho creia, i després va plorar de l’emoció i va celebrar-ho amb l’equip.Medalla d’or amb màxima puntuació. Amb la Copa sota el braç, i ja més tranquil·la, Navarro recorda que va pensar, en aquell moment, en l’equip, en l’entrenador, en el seu pare i en la seva mare.

Un guardó, merescut, que ha de ser, sens dubte, un èxit que l’esperoni en la seva vida dalt del tatami. Seguirem, des d’aquesta casa, les evolucions esportives de la Martina Navarro.