Makus de Vilassar guanya el concurs de comparses del Carnaval

Prop d’un miler de persones desfilant, repartides en 17 comparses, van tornar a fer de la rua de Carnaval de Vilassar de Mar una de la més participatives i vistosa. La rua va tenir lloc dissabte 22 de febrer. A les 6 es concentraven les comparses al carrer Sant Artur. A 2/4 de 7 de la tarda tenia lloc la lectura del Pregó del Rei Carnestoltes. La rua va sortir de  Sant Artur i va passar per  Maria Vidal, Sant Genís, Montserrat, Sant Joan, Montevideo, Mestral i plaça Tarradellas, on va tenir l’exhibició final

Pel que fa als premis del concurs, el primer, dotat amb 700 €, se’l va endur la comparsa que portava per nom Makus de Vilassar, formada per una vintena d’integrants disfressats del regne Siam amb els seus elefants blancs.El segon premi de comparses (600 €) va ser per a Einherjar, una cinquantena de persones vestides d’esperits de guerrers amb dracs. El tercer premi de comparses (500 €) va anar a parar a Caçadores de somnis, disfressa d’atrapa-somnis. El quart premi (400 €) va ser per a la comparsa Carnival, més d’un centenar de persones vestides de plantes carnívores. El premi Toni Linares (700 € i una escultura) també va recaure en aquesta comparsa que portava una carrossa amb una planta carnívora gegant. També aquesta comparsa és la que es va endur el premi de la votació popular. El cinquè premi de comparses (300 €) va ser per a Lamerde de plàstic, formada per més de dues-centes persones amb una disfressa per conscienciar de la problemàtica dels plàstics per al medi ambient. La reina d’aquesta comparsa, “Diable negre abismal”, va guanyar el premi a la reina del Carnaval 2020.

Aquest passat diumenge al migdia tenia lloc el Carnestoltes Firobi, amb l’espectacle La festa dels salats, a càrrec de la Cia. Encara farem salat a la Plaça del Círcol.
Els actes de Carnestoltes acabaran aquest dimecres 26 de febrer a les 7 del vespre amb l’enterrament de la sardina. Hi haurà concentració a Can Bisa i cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament, on es llegirà el testament del Rei Carnestoltes. Es prega dol rigorós. També hi haurà Tastet. L’acte està organitzat pe AVAL, Firobi, Mansuets de Foc, i Regidoria de Cultura i Festes Populars.

 

Fotos de les comparses guanyadores:

-Primer premi: Makus de Vilassar

-Segon premi: Einherjar

-Tercer premi: Caçadores de somnis

-Quart premi, premi “Toni Linares” a la millor carrosa i premi a la votació popular: Carnival

 

-Cinquè premi i Reina de Carnaval 2020: Lamerde de plàstic

 

Consulteu aquí l’álbum de fotos de Carnaval 2020. Imatges realizades per Marcos Clavero:

 

L’espai “Crònica” emet aquest dilluns 24 de febrer,a les 13h, 15h, 16’30h i 19’30h, el Pregó de Carnaval i entrevistes a les comparses guanyadores.