L’equip de 10 a 16 anys dels Marrecs queda setè en l’eliminatòria de la First Lego a La Salle Bonanova  

L’equip de 10 a 16 anys dels Marrecs de Vilassar de Mar han quedat setens en l’eliminatòria de la First Lego League que es va fer a La Salle Bonanova el passat dissabte 22 de febrer, on hi va participar una trentana d’equips. L’equip estava capitanejat per Jordi Pocurull. Recordem que els projectes que es presenten aquest any a aquest certamen giren al voltant de com millorar les ciutats en general.

El projecte que en concret van presentar els nois i noies de l’equip de 10 a 16 anys consisteix en la substitució de fanals per arbres. El projecte contempla que els arbres farien també la funció de fanals posant plaques solars a la part de Dalt dels arbres  i a les branques es posarien leeds. D’aquesta manera es reduiria la contaminació lumínica, es reduiria el consum elèctric i es combatria el canvi climàtic amb la instal·lació de més arbres.  L’equip va fer una demostració amb el robot que van confeccionar i van explicar el projecte. Pocurull ha explicat que va ser “un matí molt intens d’emocions i nervis” i ha afegit que la presentació del projecte va agradar força i  ha afegit que “cada any el nivell va pujant i obtenir plaça per a la final nacional és molt difícil”. Tot i que l’equip de 10 a 16 anys no ha pogut obtenir plaça per a la final nacional, Pocurull ha destacat que se sent molt satisfet de la participació de l’equip a la fase eliminatoria de Barcelona i ha subratllat que “les ganes i la motivació” dels nois i noies segeixen “intactes”.

Aquest any en total hi ha 4 equips dels Marrecs. A més de l’equip de 10 a 16 anys, hi ha altres tres equips, de 6 a 10 anys, que estan treballant en altres projectes relacionats amb la temàtica general de com millorar les ciutats en general. En concret els projectes d’aquests tres grups, tutoritzats per Esther Jordana, tracten sobre com fer una ciutat accesible, ecològica i funcional. Faran la presentació el dissabte 21 de març al Cosmo Caixa de Barcelona al matí a la tarda i respondran a les preguntes del jurat i del públic.Tots els nois i noies rebran una medalla i un premi.