Lliurats els Premis Esforç i Excel·lència al batxillerat

Un xec gegant de 810 euros. Aquest és el premi que van rebre aquest passat divendres 18 de juny  els vuit alumnes dels instituts Pere Ribot i Vilatzara de Vilassar de Mar guardonats els dos últims cursos amb els Premis Esforç i Excel·lència al batxillerat promoguts per la Regidoria de Joventut amb la col·laboració de l’empresa Insight Hunters.

Aquests premis substitueixen al programa Llengua i cultura a Irlanda, el projecte que, fins a l’esclat de la pandèmia de la covid-19 al març de 2020, premiava l’esforç a l’estudi del jovent de Vilassar de Mar. Les restriccions pel coronavirus i l’impossibilitat de viatjar van obligar a reinventar aquests premis i a postergar el seu lliurament, tot esperant una situació sanitària com la que tenim actualment.

Així, Shuyi Jia, Oriol Llenas Blade, Marta Vidal Moliner i Diana Bertolín Rico, del Pere Ribot, i Carmen Arechaga, Arnau Carnice Rey, Laia Ba Preciado i Judith Güell, del Vilatzara, van ser els protagonistes de la cerimònia que va tenir lloc divendres passat 18 de juny al matí a la Sala Roser Carrau. Són els alumnes amb millors notes dels dos instituts. Acompanyats d’alguns familiars i amics, així com de la directora del Pere Ribot i el seu homòleg del Vilatzara, els estudiants han rebut de mans de la regidora de Joventut, Montse Gual, i del regidor d’Ensenyament, Jordi Tapias, el seu xec de 810 euros nets (ja porten descomptats els impostos dels 1.000 euros inicials) que premia les seves bones notes. 

“Com a estudiants, heu viscut uns cursos molt difícils i heu hagut de fer un sobreesforç afegit al que ja era habitual”, ha destacat la regidora de Joventut, en al·lusió a les classes telemàtiques i tots els canvis obligats per la pandèmia.

“Tot i així, des de l’Ajuntament no hem volgut renunciar a seguir valorant i premiant el vostre esforç i, per això, ens hem reinventat amb aquest reconeixement a l’excel·lència on us oferim un premi econòmic perquè us sigui més fàcil fer front a les despeses d’aquesta nova etapa vital i invertiu en sumar experiències i coneixement. Segur que els invertireu amb seny i responsabilitat!”, ha afegit Montse Gual.

A continuació, els premiats de l’any passat ( Carmen Arechaga, Oriol Llenas Blade, Diana Bertolín Rico i Laia Ba Preciado), que ja han acabat el seu primer curs a la Universitat, van donar uns consells als seus companys i futurs estudiants universitaris per afrontar la nova etapa que començaran a la tardor.