Marta Vidal guanya el 22è premi de la UPC estudiant com millorar la vida als camps de refugiats

Treballar per millorar la vida dels altres a través de la ciència i la tecnologia. Amb només 18 anys, la vilassarenca Marta Vidal s’ha proclamat guanyadora del 22è Premi de la UPC pel seu treball orientat a elaborar una Proposta d’Organització d’un Assentament Temporal per a Refugiats. Un prestigiós guardó atorgat per la Universitat a la quan s’enrolarà, aquest setembre, per estudiar Enginyeria i Disseny Industrial.

Marta Vidal, exalumne de l’Institut Pere Ribot de Vilassar de Mar, explica que el treball guanyador s’ha centrat en esbrinar com es pot millorar la vida de les persones que viuen en un assentament temporal per a refugiats. Un premi que, de moment, i a banda de la matrícula gratuïta en el seu primer curs universitari li ha reportat molt orgull de la feina feta.

Aquesta jove estudiant de casa nostra va usar un terreny real de mostra, ubicat al Líban, per analitzar com es pot aplicar la tecnologia més moderna per millorar la situació dels més desfavorits, en aquest cas les persones migrants.

La Marta Vidal, que en el seu currículum ja hi trobem Matrícula d’Honor en el Segon de batxillerat i unes notes superiors al 9 en la Selectivitat d’aquest juny, té molt clar que estudiï el que estudiï anirà encaminat a millorar les condicions de vida de la gent. De moment, doncs, ja sap què vol ser quan sigui gran. Una pregunta que va fer, i segueix fent pensar la Marta Vidal

Ara, desgrana l’estiu amb el nou camí ja marcat. En el nou curs serà a les aules de la UPC, però recordat i assaborint el seu pas pel Pere Ribot. Una època que ja no tornarà, diu

Molta feina i molta il·lusió per endavant. Això sí, seguirà jugant a volei a l’equip de casa nostra. Com ha fet sempre, des de que va abandonar la gimnàstica. Seguirem el talent i la carrera de la Marta Vidal.