L’homenatge a la gent gran torna amb força amb la 19a Setmana de la Gent Gran

Del 23 de setembre a l’1 d’octubre Vilassar de Mar organitza la Setmana de la Gent Gran. En aquesta dinovena edició, la Regidoria de Serveis Socials, Igualtat, Família, Gent Gran i Promoció de la Salut ha preparat un ampli ventall d’activitats per reconèixer públicament la importància de la gent gran al municipi.

 

Enguany la Festa gran, gaudeix en blanc, el dia 30, serà una de les novetats i substituirà al dinar de germanor. Amb karaoke, pica-pica i un concert-ball amb música dels anys 60, 70 i 80 vol ser un dels punts de trobada de diferents generacions i només es demana que la gent assisteixi amb un complement o peça de roba blanca. El tiquet té el preu de 5 euros i la festa es desenvoluparà a l’escola Pérez Sala.

 

La Setmana de la Gent Gran inclou moltes activitats per mostrar la varietat d’interessos que mouen a aquest sector de la població com ara tallers de manualitats, els campionats de petanca, escacs i dòmino, el concurs de truites, a més de les festes i portes obertes que faran els centres cívics o residències. Entre les novetats d’enguany s’inclouran dues xerrades, una el dia 26 per parlar de les aules d’extensió universitària i donar a conèixer l’oportunitat de seguir aprenent a edats avançades, i una altra el dia 28, dedicada a parlar dels maltractaments vers les persones grans.

 

La part musical i artística també té un lloc important a la programació amb activitats del grup musical d’or o el festival de fi de curs “Això serà cosir i cantar”. El primer representarà, en dues ocasions, els dies 23 i 24, Moments estel•lars dels musicals de Broadway, sota la direcció de Rafael Pugibet, amb fragments de Cabaret, El fantasma de l’òpera, Els miserables, Sister Act o My Fair Lady, entre d’altres. I el segon, l’1 d’octubre, servirà perquè l’alumnat que ha participat al curs ensenyi tot el que ha après: des de playbacks a cançons en directe passant per la poesia, el ball i el teatre-còmic. Totes dues activitats tenen el preu de 3 € i es faran a l’Ateneu Vilassanès. El musical d’or farà un representació extra el 25 de setembre amb una entrada a 5 € a favor d’Oncolliga.