Una seixantena d’inscrits als cursos de català, que comencen aquesta setmana

Amb una seixantena d’inscrits i amb un significatiu augment de l’interès pel català, arrenquen aquest dilluns 25 de setembre els cursos  de català que organitza, com cada any per aquestes dates, l’Oficina de Català de Vilassar de Mar.

Els cursos, que són oficials, ja que el títol és el de la Generalitat, s’imparteixen al carrer Manel de Falla 1 baixos de Vilassar de Mar a excepció del Superior on l’aula és a la Biblioteca del nostre municipi .Els cursos que s’impartiran són els de Bàsic, Elemental, Intermedi i Superior. Disposen d’importants descomptes depenent de la situació personal de cadascú. Així, es pot pagar menys en cas de ser aturat, jubilat, família monoparental o família nombrosa.

El curs que té més èxit és el Bàsic. S’imparteix els dilluns i els dimecres de 9.30 a 11.30 del matí. Està complet i hi ha persones en llista d’espera. Des de l’Oficina del Català de Vilassar de Mar recorden que sempre poden obrir una línia nova si hi ha molta demanda. En el Bàsic, els alumnes es troben, per primera vegada, amb el català. Enguany, s’ha detectat molt interès per part de persones nouvingudes. Així, per aquest curs 2017-2018 en el nivell bàsic hi haurà alumnes de Rússia, dels països llatinoamericans, de la India, de la Xina, de Tailàndia, de França, d’Anglaterra, del Marroc o del Senegal.

Encara hi ha places per a l’Elemental. Curs en el qual l’alumnat agafa fluïdesa, agilitat i seguretat a l’hora de parlar. Es fan els dimarts i els dijous de tres a cinc de la tarda. L’Intermedi seria el tercer nivell de coneixement de la llengua catalana. Un curs que se centra a l’ortografia. L’horari és dilluns i dimecres de tres a cinc de la tarda.

Pel que fa al nivell Superior, el de màxim nivell, es treballa de manera intensa millorar l’expressió escrita. L’aula és a la Biblioteca i l’horari és el dijous per la tarda, de 4 a 7. Tots els títols impartits per l’Oficina del Català de Vilassar de Mar són oficials i, a hores d’ara, recorden que encara hi ha places per ofertar. Si alguna persona està interessada en fer algun curs, cal que adreçi un correu electrònic a vilassardemar@cpnl.cat o truqui al 93 754 24 00 i demanar per l’extensió 604.