Fins el 25 de febrer, el Museu Enric Monjo acull l’exposició Empremtes de dones. Una cinquantena d’obres de les artistes Pilar Masip, Rosa Permanyer, Alícia Gallego i Neus Colet, que presenten un recull de la feina feta en els darrers 10 anys. Treballen el gravat des de diferents procediments tècnics. Ramon Casalé, museòleg, historiador i crític d’art, és el comissari de l’exposició Empremtes de dones. Un grup de quatre artistes molt potents.
Cadascuna d’elles té la seva pròpia identitat, però la màgia i la potència del gravat és el que les uneix. Tot i que les quatre artistes tenen les seves característiques i temàtiques personals, Casalé admet que la natura i el paisatge podrien ser un bon fil conductor per aquesta mostra que s’allotja al Museu Monjo.
El comissionat de l’exposició detalla els característiques personals de cadascuna de les quatre dones. De la Neus Colet en destaca que és una avançada en el món del gravat i en valora les seves formes geomètriques. La corba és, sens dubte, la targeta de presentació de la doctora en Belles Arts i professora de la llotja Alicia Gallego. En canvi, la pintora i escultora Pilar Masip se sent molt còmode amb el paisatge. De la Rosa Permanyer, en Ramon Casalé en destaca que sempre ha apostat pels paisatges, natures mortes i marines. Ara, però, ha fet un canvi de rumb apostant pels edificis urbans.
A Empremtes de dones podrem contemplar una cinquantena d’obres de diferents formats i amb diferents tècniques com ara el fotogravat, el collage, el gofrat, la litografia offset o la xilografia…
El Museu Monjo de Vilassar de Mar, doncs, acull aquesta exposició itinerant, fins el proper 25 de febrer, que ha girat per tot Catalunya i l’estat espanyol i ha visitat països com l’Argentina, el Canadà, França o Bèlgica.